Na hlavný obsah

Paňková pracovala v druhej jazde na svojej technike. Neviem sľúbiť výsledok, no budeme bojovať, hovorí jej tréner pred semifinále

Paňková postúpila do semifinále zo štvrtého miesta.

Paňková pracovala v druhej jazde na svojej technike. Neviem sľúbiť výsledok, no budeme bojovať, hovorí jej tréner pred semifinále
Na snímke slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková pádluje na trati v prvej kvalifikačnej jazde v kategórii C1 žien na OH 2024. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenská kanoistka Zuzana Paňková sa sústredila v druhej kvalifikačnej jazde najmä na technickú stránku. Do semifinále postúpila v utorok (30. 7.) s prehľadom zo štvrtého miesta, ktoré jej vyniesol už čas z úvodného pokusu. Tréner Peter Murcko už po ňom avizoval, že jeho zverenka pôjde v úspornejšom režime s cieľom šetriť sily na stredu (31. 7.).

Semifinálová trať bude náročnejšia

Paňková zvládla v úvodnej jazde dve náročné pasáže na bránach šesť až osem i štrnásť až šestnásť. Práve tieto úseky budú v stredu (31. 7.) ešte náročnejšie a slovenská kanoistka sa tak zamerala na pilovanie svojej techniky.

„Zuzka predviedla dve kvalitné jazdy, hlavne po technickej stránke. Na tú sme sa viac zamerali v druhej jazde. Ten záver bol trocha mäkší a z toho vyplynuli aj pomalšie pasáže. S tým, že bude čas horší sme počítali. Boli tam všetky tie prvky, ktoré budeme jazdiť zajtra. Hlavou som už v semifinále,“ uviedol Murcko pre TASR. S Paňkovou doladili v priebehu utorka záver trate, v ktorom stratila čas v 1. kvalifikácii.

„Zuzana bola plne koncentrovaná, opravili sme prejazd 18 a 19, to sme si jasne povedali vo videoanalýze. Vyskytol sa nám maličký problém v inej pasáži, to je už moja úloha prejsť a zvoliť vhodnú taktiku,“ zhodnotil Murcko. Jeho slová potvrdila aj Paňková.

„Prvá jazda mala všetko okrem dobrého prejazdu devätnástkou a potom sme to opravili. Som rada, lebo to bude aj zajtra v semifinále.“ V predošlé dni mala možnosť napozerať si aj semifinálové a finálové rozloženie brán, na ktorom získal jej krajan Matej Beňuš v C1 bronz, prvú medailu pre Slovensko na tejto olympiáde.

„Mala som už príležitosť vidieť našich na tom pretekať, mám to napozerané a viem, čo tam chcem urobiť už dopredu. Bude zaujímavé sa na to pozerať, ale aj pretekať na tom,“ dodala Paňková pre TASR.

„Zmeny budú na malom priestore, zrýchli sa to a bude treba oveľa lepší reakčný čas. Bude to o vysokom prevedení technických činností,“ priblížil Murcko.

S Paňkovou už dosiahol doposiaľ najväčší ženský úspech v tejto sezóne slovenských slalomárok – druhé miesto v K1 na ME v slovinskom Tacene.

„Bude to hlavne o oddychu. Správne si oddýchnuť a dobre sa vyspať. Zuzka má dobré techniky, aby sa zamerala len na svoj výkon. Pokiaľ dá zo seba maximum, budem spokojný s akýmkoľvek miestom. Neviem sľúbiť výsledok, no budeme bojovať,“ uzavrel tréner.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport