Na hlavný obsah

Policajný zbor dostane viac už tento rok, uistil minister vnútra

Policajti upozorňujú na zlé podmienky aj nízke platy.

Policajný zbor dostane viac už tento rok, uistil minister vnútra
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na riešenie situácie v Policajnom zbore (PZ) určite pôjdu nejaké finančné zdroje už aj tento rok. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) to avizoval v utorok (9. 7.) pred rokovaním vlády s tým, že aktuálne pokračujú rokovania s ministerstvom financií.

„Budeme hľadať zdroje na to, aby sme v krátkom čase našli také riešenia, ktoré zastabilizujú Policajný zbor,“ povedal minister. Ako poznamenal, aj policajní odborári rozumejú, že možnosti štátneho rozpočtu sú obmedzené.

Sumu približne 300 miliónov eur, s ktorou sa budúci rok rátalo na odmeňovanie bezpečnostných zložiek v predloženej koncepcii, nepovažuje za reálnu. Poukázal na stav štátneho rozpočtu. Zároveň však neočakáva, že pôjde o „dramaticky nižšiu čiastku“.

Debate o zmenách vo financovaní a odmeňovaní policajtov v rámci legislatívy sa minister nebráni. Upozornil však na časovú náročnosť pri prípadnej novelizácii zákona.

Odborový zväz policajtov v SR vyzval minulý mesiac vedenie rezortu vnútra, aby riešilo situáciu v Policajnom zbore. Upozornil na zlé podmienky, ako napríklad stav policajných budov či staré odevy, ale aj nevyhovujúce platové ohodnotenie.

Pozrite sa, ako rokovania s policajnými odborármi pre reláciu Aktuálne :24 okomentoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko