Na hlavný obsah

Potenciálne tretie predkolo EL: Ružomberčania nebudú cestovať ďaleko, Slovan by mohol naraziť na pražskú Spartu

Ružomberok aj Slovan by začínali tretie predkolo EL doma.

Potenciálne tretie predkolo EL: Ružomberčania nebudú cestovať ďaleko, Slovan by mohol naraziť na pražskú Spartu
Na snímke gólová radosť MFK Ružomberok. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Futbalisti MFK Ružomberok sa v prípade postupu cez turecký Trabzonspor stretnú v treťom predkole Európskej ligy s víťazom súboja Wisla Krakov (Poľsko) – SK Rapid Viedeň (Rakúsko). Rozhodol o tom pondelkový žreb (22. 7.) v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Prvé duely tretieho predkola sú na programe 8. augusta, odvety sa uskutočnia 15. augusta. Ružomberok by sa v úvodnom stretnutí predstavil doma, odvetu by mal odohrať na ihrisku súpera.

Ružomberčania si zabezpečili účasť v EL vďaka triumfu v Slovnaft Cupe. V prvom predkole vyradili Tobol Kostanaj z Kazachstanu, v druhom ich čaká Trabzonspor.

Pred žrebom tretieho predkola figuroval víťaz tohto súboja medzi nenasadenými. Okrem Wisly/Rapidu mohol dostať za súpera aj lepšieho z dvojíc AFC Ajax Amsterdam – FK Vojvodina Novi Sad a Molde FK – Silkeborg IF, resp. zdolaného zo súboja druhého predkola Ligy majstrov FC Dynamo Kyjev – FK Partizan Belehrad.

Slovan by po vypadnutí v Lige majstrov pokračoval v EL

Bratislavský Slovan v prípade vypadnutia v druhom predkole LM so slovinským NK Celje bude pokračovať v treťom predkole majstrovskej vetvy EL. Jeho súperom by v tom prípade bol zdolaný zo súboja Shamrock Rovers FC – AC Sparta Praha. „Belasí“ by hrali prvý zápas doma, odvetu v Írsku alebo v Česku.

Víťazi tretieho predkola EL postúpia do play off, zdolané tímy budú hrať v play off Európskej konferenčnej ligy (EKL). Najväčšia zmena v EL sa týka skupinovej fázy, ktorá sa zmení na jednu ligovú fázu s 36 mužstvami.

Každý tím sa stretne s ôsmimi rôznymi súpermi (štyri doma, štyri vonku). Osem najlepších celkovo postúpi priamo do osemfinále, tímy na 9. až 24. mieste sa stretnú vo vyraďovacom kole play off.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport