Na hlavný obsah

Pre jej typický smiech hovoria, že je šialená: Ruská propaganda spustila kampaň proti Kamale Harrisovej

O ruskej antikampani píše bruselské Politico.

Pre jej typický smiech hovoria, že je šialená: Ruská propaganda spustila kampaň proti Kamale Harrisovej
Viceprezidentka USA Kamala Harrisová. Foto: SITA/Erin Schaff/The New York Times via AP, Pool

Kým ruskí predstavitelia sa tvária, že ich možná demokratická nominantka neprekvapila, tamojšia propaganda už roztočila kolotoč plný rasistických, sexistických a najmä konšpiračných útokov. Všímajú si to viaceré zahraničné portály.

Samotný Kremeľ ukázal zdržanlivosť. Jeho hovorca Dmitrij Peskov dokonca odkázal, že Vladimir Putin má teraz iné veci na práci, ako riešiť politické nezhody v USA. Pešiaci režimu však útoky rozbehli na plnej čiare, píše bruselské Politico.

Všíma si, že uznávaný ruský politológ Andrej Sidorov v talkshow hlavného ruského propagandistu Vladimira Solovjova povedal, že Kamala „s nukleárnym gombíkom je horšia než opica s granátom“.

V šou sa komentoval charakteristický smiech Kamaly Harrisovej s tým, že je šialená. Štátne médiá opäť riešili aj zdravotný stav Joea Bidena. Rovnako riešili aj slová hovorkyne diplomacie Marie Zacharovovej. Podľa nej každý vie, že Biden nenapísal svoj prejav a otázkou zostáva, či ho aspoň čítal.

Štátna tlačová agentúra TASS citovala prezidenta Dmitrija Medvedeva, ktorý napísal, že mu želáme veľa zdravia.

Keď sa ho agentúra spýtala na vysvetlenie tohto výroku, keďže s Bidenom nemali dobré vzťahy, jeho poradca povedal, že Medvedev je Rus a Rusi starším ľuďom nikdy smrť neprajú. Starší Ukrajinci sú evidentne výnimkou z pravidla, skonštatoval portál Politico.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet