Na hlavný obsah

Predčasne ukončiť festival bolo jediné správne riešenie, vyhlásil organizátor Pohody M. Kaščák

Zranenia utrpelo 29 ľudí.

Predčasne ukončiť festival bolo jediné správne riešenie, vyhlásil organizátor Pohody M. Kaščák
Spadnutý stan na festivale Pohoda. Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Predčasné ukončenie festivalu Pohoda bolo jediné správne riešenie. Vyhlásil to organizátor podujatia Michal Kaščák v reakcii na piatkovú (12. 7.) búrku, ktorá rúcala stany a spôsobila zranenia niekoľkým ľuďom.

„Neboli by sme schopní garantovať neporušenosť stavieb a bezpečie pre ľudí, ktorí by na festivale zostali, ak by sme sa v ňom rozhodli pokračovať. Toto rozhodnutie považuje za jediné správne,“ uviedol Kaščák. K budúcnosti festivalu sa vyjadriť nevedel, ocenil však prístup všetkých záchranárov, účastníkov a organizátorov.

Nešťastnú udalosť podrobia dôkladnej analýze a o jej výsledkoch budú otvorene komunikovať a spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Šéflekár festivalu Jaroslav Vidan informoval, že v tesnej nadväznosti na pád stanu potrebovalo ošetrenie v nemocnici 29 osôb. Štyroch ľudí previezli do nemocnice v Považskej Bystrici, zvyšných 25 do Fakultnej nemocnice Trenčín.

Spresnil, že v 28 prípadoch išlo o zranenia ľahšieho charakteru. Iba v jedom prípade išlo o ženu so stredne ťažkými zraneniami, utrpela zlomeninu bedrového kĺbu. Dodal, že nikto z pacientov nebol ohrozený na živote.

Primátor Trenčína Richard Rybníček uviedol, že situácia bola zvládnutá profesionálne. Smršť, ktorá sa prehnala nielen letiskom, ale aj samotným mestom, označil za jednu z najväčších v poslednom období. V meste vyvracalo stromy, počasie komplikovalo dopravu.

Pre účastníkov festivalu otvorili brány mestskej športovej haly v Trenčíne. K dispozícii bolo zhruba 1 500 miesto, využilo ju asi sto ľudí. Mesto spolu s organizátormi festivalu im zabezpečil stravu, vodu a hygienické potreby.

„Pohoda patrí k Trenčínu a Trenčín k pohode. Budeme sa jej snažiť pomôcť,“ dodal Rybníček.

Pozrite si záznam tlačovej konferencie organizátorov festivalu Pohoda:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko