Na hlavný obsah

FOTO/VIDEO: Mimoriadna situácia vo Vranove nad Topľou, strhnuté strechy aj stromy. Východ zasiahla silná búrka

Búrka vyčíňala vo viacerých okresoch.

Profesionálni a dobrovoľní hasiči museli v utorok (16. 7.) od obedňajších hodín zasahovať na viacerých miestach v Prešovskom kraji. Vo Vranove nad Topľou vyhlásili mimoriadnu situáciu z dôvodu prívalového dažďa a veternej smršte. Samospráva o tom informuje na svojej stránke.

„Na území mesta Vranov nad Topľou došlo k poškodeniu a strhnutiu striech z obydlí a prevráteniu stromov,“ uviedlo mesto s tým, že prebiehajú záchranné práce.

Ako uviedla Eva Fedorňáková z tlačového odboru mestského úradu, najväčšie škody počasie napáchalo v severnej časti mesta, časti Čemerné a centre, škody sú aj v časti Dubník a na Sídlisku II. „Okrem prevrátených stromov zatiaľ mesto na svojom majetku neeviduje väčšie škody,“ doplnila.

V súvislosti s búrkovou činnosťou pomáhali hasiči v okrese Vranov nad Topľou, Humenné a Bardejov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

„Pomoc hasičov je potrebná najmä pri odstraňovaní a zabezpečení strhnutých a poškodených striech a odstraňovaní popadaných stromov,“ doplnila.

Ničivej sile počasia sa v Správach venovala redaktorka Lucia Benetínová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny