Na hlavný obsah

Prevrátenie a pád auta v strmom lese pod vrcholom Nevedomá neprežila jedna osoba (†37)

Auto podľa polície viedla nezistená osoba.

Prevrátenie a pád auta v strmom lese pod vrcholom Nevedomá neprežila jedna osoba (†37)
Ilustračná snímka vrtuľníka horských záchranárov. Foto: www.hzs.sk

Prevrátenie a pád osobného automobilu v strmom lesnom poraste v oblasti Rakytov pod vrcholom Nevedomá vo štvrtok (4.7.) neprežila jedna osoba, ďalší dvaja účastníci nehody sa zranili. Informovala o tom v piatok (5. 7.) Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.

Posádke auta pomáhali horskí záchranári z Oblastného strediska Veľká Fatra, ktorých cez Operačné stredisko tiesňového volania požiadali o súčinnosť so záchrannými zložkami integrovaného záchranného systému.

„Horskí záchranári sa po príchode na miesto podieľali na vyslobodení a transporte uviaznutej osoby. Žiaľ, u tejto osoby mohli príslušné zložky na mieste skonštatovať iba smrť,“ uviedla HZS. Telo následne odovzdali obhliadajúcemu lekárovi a Policajnému zboru SR.

„Ostatní účastníci nehody boli so zraneniami odovzdaní do starostlivosti rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocničného zariadenia,“ dodala HZS.

Auto viedla nezistená osoba

Okolnosti nehody, pri ktorej vozidlo za doposiaľ nezistených okolností spadlo do rokliny, vyšetruje polícia. Auto podľa nej viedla doposiaľ nezistená osoba.

„Vo vozidle sa nachádzali tri osoby, 37-ročný muž utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Do nemocnice previezli ďalšie dve osoby vo veku 31 a 39 rokov,“ doplnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Polícia začala v súvislosti s udalosťou trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví.

„Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné procesné úkony s cieľom objasnenia skutku. Ďalšie okolnosti prípadu, ako aj to, kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Kremeňová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny