Na hlavný obsah

Pri atentáte na D. Trumpa zomrel dobrovoľný hasič (†50), chránil svoju rodinu pred výstrelmi

Dvaja zranení sú v stabilizovanom stave.

Pri atentáte na D. Trumpa zomrel dobrovoľný hasič (†50), chránil svoju rodinu pred výstrelmi
Guvernér Pensylvánie Josh Shapiro hovorí o identite muža, ktorý zomrel pri atentáte na Donalda Trumpa. Foto: TASR/AP

Obeťou útoku na sobotňajšom mítingu amerického exprezidenta Donalda Trumpa v Pensylvánii je 50-ročný dobrovoľný hasič Corey Comperatore, ktorých chránil svoju rodinu, keď zazneli výstrely. Uviedol to v nedeľu (14. 7.) pensylvánsky guvernér Josh Shapiro, informuje agentúra Reuters.

Comperatore bol v minulosti veliteľom dobrovoľného hasičského zboru v meste Buffalo Township, vyplýva zo správy novín Pittsburgh Post-Gazette.

Shapiro podľa vlastných slov hovoril s Comperatoreho rodinou a novinárom priblížil slová jej členov. „Corey zomrel ako hrdina. Corey sa včera večer na tomto mítingu schúlil nad svojou rodinou, aby ju chránil,“ uviedol Shapiro.

Comperatore po sebe zanechal manželku a dve dcéry, informoval tiež guvernér. Dodal, že muž bol „horlivým stúpencom bývalého prezidenta“.

Trump začal v sobotu (13. 7.) na predvolebnom mítingu vystupovať s prejavom, keď sa ozvali výstrely. Jeden z nich mu spôsobil poranenie pravého ucha. Federálni vyšetrovatelia označili za podozrivého z atentátu na Trumpa 20-ročného Thomasa Matthewa Crooksa z mesta Bethel Park v Pensylvánii.

Zranení sú stabilizovaní

Ďalší dvaja ľudia, ktorí pri streľbe utrpeli zranenia, sú v stabilizovanom stave, informovala podľa spravodajských agentúr štátna polícia.

Polícia podľa agentúry AP oznámila, že ide o mužov vo veku 57 a 74 rokov, rovnako z Pensylvánie. Počas dňa sa objavovali informácie, že sú v kritickom stave, podľa polície sa ich však zdravotníkom podarilo stabilizovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet