Na hlavný obsah

Prípad tzv. čurillovcov dostal sudca, ktorý ich pred troma rokmi poslal do väzby

Ich obhajca Peter Kubina plánuje podať námietku zaujatosti.

Prípad tzv. čurillovcov dostal sudca, ktorý ich pred troma rokmi poslal do väzby
Príslušník Národnej kriminálnej agentúry. Foto: STVR

Prípad obžalovaných policajtov okolo Jána Čurillu skončil u sudcu, ktorý ich v roku 2021 poslal do väzby. Informoval o tom v stredu (17. 7.) denník SME. Tomu to potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Podanú obžalobu systém náhodného prideľovania priradil sudcovi Jurajovi Kapinajovi.

Obhajca policajtov Peter Kubina pre denník reagoval, že túto informáciu mu zatiaľ nikto oficiálne neoznámil. Ak sa tak stane, plánuje podať námietku zaujatosti. Kubina už na jar tohto roka hovoril o tom, že sudca Kapinaj bol „evidentne už vopred rozhodnutý, ako s vyšetrovateľmi naloží“.

Vyšetrovanie kauzy tzv. čurillovcov sa podľa denníka naťahovalo dva a pol roka. Úrad inšpekčnej služby ho ukončil návrhom na podanie obžaloby až koncom mája. V utorok (16. 7.) napokon trnavský krajský prokurátor návrhu vyhovel a obžalobu podal na súd.

„Po takmer troch rokoch akože vyšetrovania a 46 dňoch zaiste namáhavého rozhodovania prokurátora o návrhu na podanie obžaloby sme sa konečne dočkali, že sa tento prípad posunul na súd,“ reagoval Kubina na sociálnej sieti.

Obžaloba sa podľa denníka týka okrem Čurillu aj na Pavla Ďurku, Štefana Mašina, Milana Sabotu, Branislava Dunčka, Róberta Magulu a na Pavla Scholtza.

Obvinení sú z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa aj z trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko