Na hlavný obsah

Psy choval v klietke v kufri auta. Hladovali a jedli vlastné výkaly, polícia muža obvinila

Svojím konaním spôsobil psom utrpenie a neprimeranú bolesť.

Psy choval v klietke v kufri auta. Hladovali a jedli vlastné výkaly, polícia muža obvinila
Muž choval psy v klietke v kufri auta. Foto: FB/Polícia SR

Vyšetrovateľ enviropolície obvinil 64-ročného muža z Chynorian v okrese Partizánske pre podozrenie z prečinu týrania zvierat. Choval kokeršpaniele v zlých podmienkach, čím im spôsoboval utrpenie. V utorok (2. 7.) o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Obvinený do apríla tohto roka v Chynoranoch na záhrade v klietke choval šesť sučiek plemena anglický kokeršpaniel a ďalších päť šteniat rovnakého plemena v klietke v kufri auta.

„Psy dlhodobo chovali v nevhodných podmienkach. V dôsledku stiesnených podmienok boli značne zanedbané, špinavé od vlastných výkalov, dehydrované, podvyživené a začervené. Mali poruchy správania, jedli svoje vlastné výkaly, pili moč a neboli socializované,“ priblížil Hájek.

Muž týmto podľa neho konal v rozpore s ustanoveniami zákona o veterinárnej starostlivosti. Svojím konaním spôsobil psom utrpenie a neprimeranú bolesť v miere, keď jeho konanie by sme mohli kvalifikovať ako trestný čin. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až päť rokov,“ dodal.

Téme sme sa venovali aj v relácii Aktuálne :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko