Na hlavný obsah

Rebríčku dôveryhodnosti kraľuje prezident Pellegrini, vysoko je premiér aj neúspešný prezidentský kandidát

Bývalá prezidentka Čaputová je hneď za Pellegrinim.

Rebríčku dôveryhodnosti kraľuje prezident Pellegrini, vysoko je premiér aj neúspešný prezidentský kandidát
Slovenský prezident Peter Pellegrini. Foto: TASR/AP

Najvyššiu dôveryhodnosť spomedzi politikov má prezident SR Peter Pellegrini. Dôveruje mu 53 percent, nedôveruje 42 percent ľudí. Vyplýva to z prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N, ktorý realizovala od 26. júna do 1. júla na vzorke 1017 respondentov.

Druhou v rebríčku dôveryhodnosti politikov je bývalá hlava štátu Zuzana Čaputová. Dôveru jej vyjadrilo 47 percent opýtaných a nedôveru 45 percent. Nasleduje za ňou premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico s dôverou 38 percent a nedôverou 55 percent.

Exminister zahraničných vecí a neúspešný kandidát na prezidenta Ivan Korčok získal dôveru 37 percent a nedôveru 51 percent ľudí.

Líder strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok má dôveru 31 percent a nedôveru 49 percent respondentov. Nasleduje predseda hnutia PS Michal Šimečka s dôverou 29 percent a nedôverou 54 percent.

Matovič a Forró na chvoste

Predsedovi mimoparlamentného hnutia Republika Milanovi Uhríkovi dôveruje 26 percent a nedôveruje 49 percent opýtaných. Líder SaS Branislav Gröhling má dôveru 24 percent a nedôveru 53 percent ľudí. Šéfovi KDH Milanovi Majerskému dôveruje 23 percent a nedôveruje 43 percent respondentov.

Nasleduje líder strany SNS Andrej Danko s dôverou 22 percent a nedôverou 66 percent ľudí. Predseda mimoparlamentnej strany Demokrati Jaroslav Naď získal dôveru 20 percent a nedôveru 60 percent opýtaných.

Lídrovi hnutia Slovensko Igorovi Matovičovi dôveruje 17 percent a nedôveruje 76 percent osôb. Predseda mimoparlamentnej Maďarskej Aliancie Krisztián Forró má dôveru 14 percent a nedôveru 41 percent respondentov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko