Na hlavný obsah

Reprezentačná osemnástka pokračuje v príprave na prestížny HGC. V nominácii aj Nemec: Znamená to pre mňa veľa

Hlinka Gretzky Cup sa uskutoční od 5. do 10. augusta v kanadskom Edmontone.

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov začala v pondelok (22. 7.) v Piešťanoch druhý blok prípravy na prestížny turnaj Hlinka Gretzky Cup 2024, ktorý sa uskutoční od 5. do 10. augusta v kanadskom Edmontone.

Oproti úvodnému bloku prišlo k výrazným zmenám v nominácii. Z pôvodného 44-členného menoslovu nebude pokračovať v príprave viac ako polovica hráčov a do tímu pribudli mnohé nové tváre. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

V menoslove hráčov aj účastníci uplynulých MS

V druhom bloku prípravy na Hlinka Gretzky Cup sa k mužstvu pripojili viacerí účastníci uplynulých MS tejto vekovej kategórie vo Fínsku ako Patryk Zubek, Tomáš Chrenko, Adam Nemec, Andreas Straka, Tobias Tomík, Adam Kalman, Ján Chovan a Michal Svrček.

Okrem hokejistov z nosného ročníka 2007 figurujú na aktuálnej súpiske aj traja hráči ročníka 2008 – obrancovia Roderik Černák s Adamom Goljerom a útočník Timothy Kazda.

„Myslím si, že bol veľmi fajn tréning. Mali sme nejaké cvičenia, hru jedna na jedna, dva na dva a podobné veci,“ povedal Nemec po prvej tréningovej jednotke pre hockeyslovakia.sk.

Slovenskí hokejisti odohrajú pred štartom Hlinka Gretzky Cupu štyri medzištátne duely. Vo štvrtok 25. júla (17.00 h) a v piatok 26. júla (12.15 h) nastúpia v Piešťanoch proti rovesníkom z Ukrajiny.

Po spomenutom dvojzápase tréneri vytvoria záverečnú nomináciu na turnaj a 30. júla čaká slovenský tím letecký presun do zámoria. V Kanade nastúpia na ďalšie dva zápasy proti domácim hráčom (1. augusta) a výberu USA (3. augusta).

Neemc: Nepozeráme sa na to, čo už bolo

Hlinka Gretzky Cup 2024 sa začne v pondelok 5. augusta. V základnej A-skupine odohrajú slovenskí hokejisti tri duely v priebehu troch dní. V prvom súboji vyzvú Švédov, následne si zmerajú sily s Kanaďanmi a do tretice nastúpia proti Švajčiarom.

Na základe výsledkov v základnej skupine bude jasný ďalší program tímu. V prípade umiestnenia na prvých dvoch pozíciách postúpia Slováci do semifinále. Ak obsadia tretiu priečku, zahrajú si o konečné piate miesto a ak obsadia štvrtú pozíciu, predstavia sa v dueli o konečnú siedmu priečku.

„Vnímame to ako každý turnaj. Nepozeráme sa na MS, ktoré už boli, ale na to, čo bude teraz a sústredíme sa rovnako na každý duel. Pre mňa to znamená veľa, všetky zápasy v reprezentačnom drese sú pre mňa ocenenie,“ povedal Nemec, ktorého starší brat Šimon, v súčasnosti obranca New Jersey Devils v NHL, bol súčasťou strieborného tímu v roku 2021.

„Spomínam si na to, bol som vtedy na tribúne, pozeral som asi štyri zápasy. Bol to veľmi dobrý hokej a veľký zážitok. Šimon chce, aby som si to zažil sám, ale keď chcem, tak mi poradí,“ vyjadril sa k úspešnému turnaju útočník HK Nitra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport