Na hlavný obsah

Šimkovičová nakúpila nové logá pre STVR. Minula na ne rozpočet, ktorý avizovala na celý rebranding telerozhlasu

Ministerstvo si dalo vytvoriť tri samostatné logá.

Šimkovičová nakúpila nové logá pre STVR. Minula na ne rozpočet, ktorý avizovala na celý rebranding telerozhlasu
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Foto: RTVS

Ministerstvo kultúry uzatvorilo zmluvu na vytvorenie loga pre Slovenskú televíziu a rozhlas. Vyplýva to z materiálu, ktorý zverejnili v centrálnom registri. Informácie priniesla redaktorka Nina Janešíková. Ako prvý o tom informoval portál aktuality.sk.

Dielo si rezort objednal od grafického dizajnéra Daniela Zachara počas júna. Zo zmluvy vyplýva, že vytvoriť mal tri samostatné logá pre Slovenskú televíziu, Slovenský rozhlas a spoločné logo média. A to na základe osobitných požiadaviek ministerstva.

Ich obsah v zmluve špecifikovaný nie je. Ďalšie vizuály, ktoré prináležia televíznym a rozhlasovým kanálom, spoluvytvárané neboli.

V dohode sa uvádza, že dielo mal odovzdať do konca júna tohto roka. Podľa našich informácií sa tak aj stalo. Národná rada SR pritom schválila zákon o vzniku STVR 20. júna. Prezident Peter Pellegrini novú legislatívu podpísal 30. júna.

Autorské práva k dielu bude podľa zmluvy vlastniť samotný Zachar. Ministerstvo kultúry však vlastní výhradnú licenciu na jeho použitie v neobmedzenom rozsahu. Rezort dizajnérovi len za návrhy zaplatí 9 800 eur.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) pritom tento týždeň v rozhovore pre TASR.TV ubezpečila, že do sumy desaťtisíc eur sa zmestí celý rebranding telerozhlasu. Ten štandardne zahŕňa nielen zmenu loga, ale aj vytvorenie celej novej identity a fyzickú výrobu všetkých nosičov či samotného vysielania.

Vyčíslenie nákladov, ktoré býva štandardne súčasťou návrhu zákona, pri tejto legislatíve chýbalo.

Slovenská televízia sa s otázkami ohľadom zmeny vizuálu a finančných nákladov na jeho pokrytie obrátila aj na ministerstvo. To však neodpovedalo.

Pozrite si príspevok z relácie Aktuálne :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko