Na hlavný obsah

Rodinné zázemie je kľúčom k úspechu: Mateja Beňuša v Paríži podporovali aj jeho najbližší

Po návrate na Slovensko to celá rodina patrične oslávi.

Rodinné zázemie je kľúčom k úspechu: Mateja Beňuša v Paríži podporovali aj jeho najbližší
Na snímke vodný slalomár Matej Beňuš s bronzovou medailou v kategórii C1 mužov. Foto: TASR/Michal Svítok

Vychováva troch synov, takže s psychikou musí byť za dobre – veta komentátora Pavla Gašpara, ktorá zarezonovala. Základom olympijského úspechu Mateja Beňuša je rodinné zázemie a priamo na mieste ho podporovali manželka Ivana, najstarší syn Simon a Matejov otec Ladislav.

„Je to určite iné, keď tu bola rodina, manželka, syn aj otec. Mám z toho veľkú radosť. Tokio a Rio je ďaleko, Európa je Európa. Otca som stretol prvýkrát až na pódiu v Slovenskom dome, nestihli sme sa ešte ani porozprávať,“ opísal životnú udalosť Matej Beňuš.

„Ešte to neviem stráviť, neuvedomujem si to. Už sme mali tieto pocity po medaile, človek si tú veľkosť momentu uvedomí až na druhý či tretí deň,“ uviedol Matejov otec Ladislav.

Mateja Beňuša teší, že tento úspech videl na vlastné oči jeho najstarší syn, ktorý sa venuje hokeju. „Mám z toho radosť a dúfam, že bude mať spomienky na celý život, že takáto veľká vec sa podarila a dúfam, že nie posledný krát,“ uznal Beňuš.

Oslavám Mateja Beňuša sme sa venovali v Olympijskom štúdiu:

Veľkú nervozitu prežívala počas finálových pretekov Matejova manželka Ivana. “Manželka bola vystresovaná dvakrát viac ako ja. Ako vždy,“ prezradil s úsmevom Beňuš.

„Mala som bruchabôľ už od rána. Dúfala som, že to bude do tej trojky. Bol to neskutočne ťažký deň pre nás ako rodinu. Nie iba deň, keď si predstavím všetko, čo sme tomu obetovali. Veľmi sa tešíme a svedčí to o jeho kvalitách,“ neskrývala radosť Matejova manželka Ivana.

Po návrate na Slovensko to plánuje celá rodina ešte raz patrične osláviť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport