Na hlavný obsah

VIDEO: Rozhodnúť musela cieľová fotografia, šiestu etapu na Tour ovládol Holanďan Groenewegen

Holanďan zaznamenal šieste etapové víťazstvo na Tour.

VIDEO: Rozhodnúť musela cieľová fotografia, šiestu etapu na Tour ovládol Holanďan Groenewegen
Na snímke v červenom drese holandský jazdec Dylan Groenewegen. Foto: TASR/AP

Holandský cyklista Dylan Groenewegen triumfoval vo štvrtkovej (4. 7.) šiestej etape 111. ročníka Tour de France. V cieli po 163,5 km dlhej rovinatej etape z Maconu do Dijonu sa rozhodovalo v hromadnom špurte, jazdec tímu Jayco AlUla ju zvládol za 3:31:55 hodiny.

Pozrite si záverečný špurt v šiestej etape na Tour de France:

O víťazovi rozhodla cieľová fotografia, bezprostredne po dojazde nebolo jasné, či vyhral Groenewegen alebo Jasper Philipsen (Alpecin – Deceuninck). Holanďan napokon triumfoval pred Belgičanom o pár centimetrov a zaznamenal šieste etapové víťazstvo na najprestížnejších cyklistických pretekoch v kariére.

O víťazovi šiestej etapy musela rozhodnúť cieľová fotografia:

Pódium doplnil držiteľ zeleného dresu Eritrejčan Biniam Girmay (Intermarche – Wanty). Na čele celkového poradia sa nič nezmenilo, naďalej mu kraľuje Slovinec Tadej Pogačar z tímu SAE Team Emirates.

Krátko po štarte sa začalo stúpať na jedinú horskú prémiu etapy, ktorá sa nachádzala už na ôsmom kilometri. Bod na vrchole Col du Bois Clair získal líder súťaže o bodkovaný dres Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility), ktorý bol spoločne s Axelom Zinglem (Cofidis) v úniku. Ich náskok pelotón zmazal ešte pred šprintérskou prémiou na 31. kilometri, tú ovládol Philipsen pred Girmayom a Madsom Pedersenom (Lidl-Trek).

Približne 80 km pred cieľom riešil čerstvý rekordér v počte etapových víťazstiev na Tour (35) Mark Cavendish z Astany technické problémy, pre defekt musel meniť bicykel. Pelotón sa onedlho rozdelil na dve časti, vpredu zostalo zhruba 60 jazdcov, ich polminútový náskok však nevydržal ani 10 km.

Na 45. kilometri pred cieľom došlo k pádu, zdržal sa aj Abrahamsen. V závere sa už žiaden z jazdcov nepokúsil o únik a tretíkrát sa na tohtoročnej Tour finišovalo v hromadnom špurte.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport