Na hlavný obsah

Medvedev vyradil z Wimbledonu svetovú jednotku. V semifinále narazí na obhajcu titulu

Sinner a Paul sa s turnajom lúčia.

Medvedev vyradil z Wimbledonu svetovú jednotku. V semifinále narazí na obhajcu titulu
Španielsky tenista Carlos Alcaraz a Rus Daniil Medvedev. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do semifinále grandslamového turnaja vo Wimbledone. V utorňajšom štvrťfinále zdolal dvanástku turnaja Američana Tommyho Paula v štyroch setoch 5:7, 6:4, 6:2, 6:2. Obhajca prvenstva a trojka pavúka sa v súboji o postup do finále stretne s Rusom Daniilom Medvedevom.

Ten vo štvrťfinále vyradil svetovú aj turnajovú jednotku Jannicka Sinnera, keď v päťsetovej dráme triumfoval po setoch 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 2:6, 6:3. Postupom medzi štvorku najlepších vyrovnal svoje wimbledonské maximum z minulého roka.

Pre daždivé počasie, ktoré narušilo utorňajší program, sa duel hral pod uzatvorenou strechou a napokon trval takmer štyri hodiny. Medvedev spravil v zápase až 11 dvojchýb (Sinner 4) a mal aj menej víťazných úderov (55:61), no v rozhodujúcom piatom sete vzal súperovi podanie za stavu 1:2 a to napokon rozhodlo.

V prvom sete si obaja tenisti podržali podanie a napokon bol v dramatickom tajbrejku úspešný Sinner (9:7). Medvedev však získal nasledujúce dva sety, pričom Sinner absolvoval v priebehu druhého ošetrovanie, počas ktorého mu merali zrýchlený pulz.

V tretom sete dvakrát vzal Medvedevovi podanie, no ten napokon triumfoval po tom víťaznom rozhodujúcom sete.

Medvedev triumfom upravil vzájomnú bilanciu na 7:5. Sinnera zdolal v úvodných šiestich vzájomných dueloch, no následne s ním päťkrát po sebe prehral.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport