Na hlavný obsah

Rusko a Ukrajina hlásia vzájomné útoky. V ruskej oblasti sa vznietil sklad ropy

Ruská protivzdušná obrana zlikvidovala štyri ukrajinské drony.

Rusko a Ukrajina hlásia vzájomné útoky. V ruskej oblasti sa vznietil sklad ropy
Ilustračná snímka - bomby FAB-500 zhodené ruským bombardérom Su-34 na neznámom mieste. Foto: TASR/AP

V ruskej Rostovskej oblasti, ktorá susedí s Ukrajinou, sa vznietil v noci na sobotu (13. 7.) v dôsledku dronového útoku sklad ropy. Podľa agentúry TASS o tom v sobotu informoval gubernátor oblasti Vasilij Golubjev.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že ruská protivzdušná obrana v noci zlikvidovala štyri ukrajinské drony nad Belgorodskou, Kurzkou a Rostovskou oblasťou.

Ukrajinské letectvo oznámilo, že v noci na sobotu zostrelilo štyroch z piatich útočných dronov typu Šáhed, ktoré na Ukrajinu vyslalo Rusko. Piaty Šáhed preletel nad ukrajinským územím a zamieril do Bieloruska, napísal list Ukrajinska pravda.

Rostovský gubernátor uviedol, že dronový útok zasiahol okres Cimljansk. „Približne o 04: 00 miestneho času došlo po útoku bezpilotného lietadla k požiaru v ropnom sklade v okrese Cimljansk v Rostovskej oblasti,“ napísal na sociálnej sieti Telegram Golubjev.

Nálet si podľa predbežných správ nevyžiadal žiadnych mŕtvych ani zranených. Na hasení sa podieľa 49 osôb a 14 kusov techniky, dodal gubernátor.

Ruské ministerstvo obrany na Telegrame oznámilo zničenie dvoch dronov nad Rostovskou oblasťou, jedného nad Belgorodskou oblasťou a ďalšieho nad Kurskou oblasťou.

Naopak, ukrajinské vzdušné sily informovali o zostrelení štyroch dronov Šáhed vyslaných z Ruska. Zlikvidované boli nad Doneckou a Charkovskou oblasťou.

„Piaty dron opustil vzdušný priestor Ukrajiny a odletel v smere na bieloruskú Gomelskú oblasť,“ dodal veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. V Charkovskej oblasti miestni obyvatelia uviedli, že v noci boli počuť výbuchy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet