Na hlavný obsah

VIDEO: Ružomberok robil, čo mohol, na Trabzonspor však nestačil

Odveta je na programe vo štvrtok 1. augusta v Turecku

VIDEO: Ružomberok robil, čo mohol, na Trabzonspor však nestačil
Na snímke sprava v súboji o loptu Ján Hladík (Ružomberok) a Trézéguet (Trabzonspor). Foto: TASR/Daniel Stehlík

Futbalisti MFK Ružomberok prehrali s tureckým Trabzonsporom 0:2 v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy. V oboch polčasoch si vypracovali viacero šancí na skórovanie, ale nestačilo im k tomu ani osem striel na bránku. Odveta je na programe vo štvrtok 1. augusta v Turecku.

MFK Ružomberok – Trabzonspor 0:2 (0:1)

Ružomberčania sa favorizovaného súpera nezľakli a od úvodných minút hrali ofenzívne. V 5. minúte Chobot v sľubnej šanci vystrelil nad brvno, o päť minút Hladíkov pokus zblízka zmaril brankár Cakir. Neujala sa ani hlavička Gomolu po odrazenej lopte a ani ďalšia šanca Chobota, ktorý poslal loptu tesne nad bránku.

Prvá polhodina herne patrila Ružomberčanom, ale prevahu a viacero šancí neprejavili do zmeny skóre. Potom hostia pridali v ofenzíve, ružomberský brankár Frühwald zmaril strelu Günesa z ostrého uhla, no v 39. minúte inkasoval.

Prvý gól zápasu:

Lundstram si v strede ihriska poradil s viacerými ružomberskými hráčmi, vysunul na pravom krídle Viscu, ktorý v rýchlom prečíslení poslal loptu do šestnástky na rozbehnutého Trezegueta a ten pohotovo prekonal Frühwalda – 0:1. Okamžite mohol vyrovnať Tučný, no jeho strelu zmaril brankár Cakir.

Ružomberčania sa ofenzívnych snáh nevzdali ani v druhom polčase. Cakir si poradil so strelou Gomolu z väčšej vzdialenosti, na opačnej strane Bardhi ani Dragus z veľkej diaľky nenamierili presne. Domáci po hodine hry vystupňovali tlak, no jeho výsledkom bolo iba viacero ďalších nepremenených príležitostí.

Druhý gól zápasu:

Tučný poslal prudkú strelu spoza šestnástky tesne vedľa pravej žrde, Gerec bol pred Cakirom síce osamotený, ale v ostrom uhle neskrotil loptu a rozchytaného brankára hostí neprekonal ani Malý v závere po rohovom kope. Ružomberskí diváci naďalej hnali vpred svoj tím a pýtali si vyrovnávajúci gól.

Blízko bol k nemu Boďa, ktorý v 79. minúte vystrelil z ostrého uhla do žrde. V závere tlak domácich ustal, hostia sa s loptou na kopačkách snažili kontrolovať tesný náskok a v nadstavenom čase ho zvýšili. Canak sa po sérii prihrávok dostal k lopte pred šestnástkou a krížnou strelou uzavrel na 0:2.

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport