Na hlavný obsah

VIDEO: Schmiedlová priznala, že v závere siahla na dno svojich síl. Už teraz som samu seba prekvapila, vraví

Schmiedlová postúpila na OH už do štvrťfinále dvojhry.

VIDEO: Schmiedlová priznala, že v závere siahla na dno svojich síl. Už teraz som samu seba prekvapila, vraví
Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová počas osemfinálového zápasu na OH 2024. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová prežíva v Paríži najlepšie chvíle svojej profesionálnej kariéry. Na obľúbenej antuke v areáli Roland Garros je po skalpe svetovej päťky a nasadenej štvorky Talianky Jasmine Paoliniovej už vo štvrťfinále dvojhry.

„Znie to až neuveriteľne. Bol to jeden z najlepších zápasov môjho života a pre mňa aj obrovský úspech, pretože som porazila jednu z najlepších hráčok tohto roka. Musela som hrať svoj top tenis, aby som to zvládla. Bolo to veľmi emotívne a hralo sa na jednom z mojich obľúbených kurtov, takže na to nikdy nezabudnem, “ nechala sa počuť tesne po zápase v rozhovore pre STVR 29-ročná tenistka.

Rodáčka z Košíc dotiahla do víťazného konca už tretí duel počas troch dní. Osemfinálová trojsetová bitka s Paoliniovou trvala 151 minút, pričom obe tenistky museli bojovať s 35-stupňovými horúčavami.

„Dnes bolo veľmi teplo, čo bolo veľmi náročné. Ku koncu som už mala dosť. Obe sme to na konci už zvládali ťažko. Som rada, že som to nevzdala a v ťažkých momentoch som našla odvahu na náročné údery, ktoré mi vyšli. Olympiáda je iná aj v tom, že na iných turnajoch by som mala aj nejaký deň voľna, ale aj o tom to je. Skúsim bojovať aj ďalej ,“ sľúbila Schmiedlová.

Vo štvrťfinále uvidíme susedské derby

Slovenka na turnaji najskôr vyradila svetovú 34. Britku Katie Boulterovú. V druhom kole si vyšliapla na turnajovú štrnástku Beatriz Haddadovú Maiovú a v osemfinále padla aj finalistka tohtoročného Roland Garros a Wimbledonu.

Vo štvrťfinále čaká na Schmiedlovú svetová desiatka Češka Barbora Krejčíková, ktorá ovládla tohtoročný Wimbledon a vo dvojhre ťahá už 10-zápasovú víťaznú šnúru.

„Uvidíme, kde sú moje limity (úsmev). Už teraz sa veľmi teším, že som medzi ôsmimi najlepšími hráčkami sveta na OH. Už to je podľa mňa obrovský úspech. Uvidíme, ako to pôjde ďalej. Aj tak som už sama seba prekvapila,“ priznala na záver Schmiedlová.

Pozrite si celý rozhovor s Annou Karolínou Schmiedlovou po postupe do štvrťfinále olympijského turnaja:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport