Na hlavný obsah

Silné búrky ochromili vlaky na juhu Slovenska. Mnohé idú odklonom, iné nahrádzajú autobusy

Vietor poškodil vedenie, dážď podmyl trate.

Silné búrky ochromili vlaky na juhu Slovenska. Mnohé idú odklonom, iné nahrádzajú autobusy
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/Ľuboš Pavlíček

Silné búrky spôsobili na južnom Slovensku rozsiahle poškodenie železničnej infraštruktúry a ochromenie dopravy. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Ako uviedol hovorca ZSSK Dominik Drevický, v dôsledku nepriaznivého počasia, sprevádzaného silnými búrkami a nárazovým vetrom, došlo k poškodeniu trolejového vedenia a podmytiu tratí.

„To viedlo k úplnému ochromeniu železničnej dopravy v tejto oblasti. Medzinárodné vlaky EuroCity (EC) z Budapešti a Prahy sú v súčasnosti vedené odklonom cez Rajku,“ skonštatoval Drevický.

Vnútroštátne osobné vlaky a rýchliky sa nahrádzajú náhradnou autobusovou dopravou (NAD) a premávajú po odklonených trasách. Obmedzenia v doprave budú pretrvávať až do odstránenia následkov nepriaznivého počasia.

Podľa Drevického sa ZSSK situáciou aktívne zaoberá a monitoruje ju. Konkrétne spoje a ich aktuálny stav je priebežne riešený, cestujúci budú o ďalšom vývoji informovaní.

„Všetky aktuálne informácie o meškaniach a operatívnych zmenách odporúčame sledovať na sociálnej sieti Mastodon, ktorá slúži ako kanál pre dopravné spravodajstvo. Tento feed je prístupný aj na webovej stránke ZSSK, na jeho sledovanie nie je potrebný Mastodon účet. Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme situáciu čo najrýchlejšie vyriešili,“ dodal Drevický.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko