Na hlavný obsah

Členovia olympijskej a paralympijskej výpravy zložili slávnostný sľub do rúk prezidenta

Slávnosť sa konala na zadnom nádvorí Prezidentského paláca.

Členovia olympijskej a paralympijskej výpravy zložili slávnostný sľub do rúk prezidenta
Olympionici a paralympionici počas skladania slávnostného sľubu. Foto: STVR

Vodný slalomár Jakub Grigar a reprezentantka v parastolnom tenise Alena Kánová v utorok (16. 7.) v záhrade Prezidentského paláca v Bratislave zložili v mene celej olympijskej a paralympijskej výpravy slávnostný sľub do rúk prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho.

V poradí XXXIII. olympiáda sa uskutoční od 26. júla do 11. augusta v Paríži. Predstaví sa na nej dokopy 28 slovenských športovcov. XVII. paralympiáda je na programe 28. augusta do 8. septembra.

Grigar s Kánovou predniesli prítomným slávnostný sľub. V mene celých výprav sa zaviazali rešpektovať a dodržiavať Olympijskú chartu, etické pravidlá a princípy, ktorými sa hry riadia, súťažiť podľa pravidiel a bez dopingu a v ozajstnom športovom duchu. Zároveň sľúbili vzornú reprezentáciu Slovenskej republiky.

Prezident SR následne prijal sľub i darček od oboch výprav. Ocenil odhodlanie športovcov a uviedol, že ich víťazstvom a životným úspechom je už samotná účasť na najväčšom športovom sviatku. Pellegrini zároveň zaželal všetkým olympionikom i paralympionikom veľa úspechov a šťastia v Paríži.

Zloženie sľubu do rúk prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho symbolizuje záväzok dodržať myšlienky olympijského a paralympijského hnutia, ktoré je inšpiráciou aj pre ďalšie oblasti spoločenského života.

Členovia olympijskej a paralympijskej výpravy zložili slávnostný sľub do rúk prezidenta:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko