Na hlavný obsah

VIDEO: Prvá slovenská boxerka na OH Triebeľová proti favoritke bojovala, na postup do druhého kola to však nestačilo

Jessica Triebeľová prehrala v prvom kole 5:0.

VIDEO: Prvá slovenská boxerka na OH Triebeľová proti favoritke bojovala, na postup do druhého kola to však nestačilo
Na snímke slovenská boxerka Jessica Triebeľová (v modrom) a Alcinde Lucas dos Santosová na OH 2024. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská boxerka Jessica Triebeľová vypadla na OH v Paríži v úvodnom kole. V kategórii do 66 kg prehrala so štvrťfinalistkou z OH 2020 Alcindou Lucas dos Santosovou z Mozambiku 0:5.

Triebeľová sa stala prvou ženou, ktorá na OH reprezentovala Slovensko v boxe. V North Paris Aréne bola v úvode pri chuti a začala aktívne. Po dvoch minútach však inkasovala tvrdý úder, skončila na zemi a bola prvýkrát počítaná.

Dokázala sa rýchlo otriasť a vzápätí zatlačila súperku do rohu. Dos Santosová si trpezlivo čakala na vhodné pozície na útok a triafala 23-ročnú Slovenku presne do brady. Prvé kolo zhodnotili všetci piati rozhodcovia 10:9 pre Mozambijčanku.

Aj druhé kolo začala Triebeľová zostra a zaskočila protivníčku odvážnou kombináciou. Potom nasledovali ostré otvorené výmeny, počas ktorých si obe boxerky rozdávali údery pravačkou. Druhé kolo malo vyrovnaný priebeh, no víťazstvo priznal Triebeľovej iba jeden rozhodca.

V treťom sa dos Santosová, vedomá si svojho náskoku, vyhýbala akcii a len čakala na správne príležitosti. Slovenka bojovala až do samého konca, ale v závere ešte inkasovala jeden tvrdý úder. Aj v tomto kole prisúdili víťazstvo Mozambijčanke všetci piati rozhodcovia.

Pozrite si tretie kolo:

Dos Santosová tak potvrdila úlohu favoritky. V zbierke má titul vicemajsterky sveta, do Paríža sa prebojovala ako víťazka africkej kvalifikácie. V druhom kole ju čaká Číňanka Jang Liou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport