Na hlavný obsah

VIDEO: Slovan najskôr prišiel o dvojgólové vedenie, potom mu víťazstvo nad Strugou zariadil dvomi hlavičkami Kucka

Odveta sa uskutoční v stredu 17. júla o 17.00 hod. na pôde Strugy. 

VIDEO: Slovan najskôr prišiel o dvojgólové vedenie, potom mu víťazstvo nad Strugou zariadil dvomi hlavičkami Kucka
Na snímke futbalisti Slovana sa tešia z gólu do siete FC Struga. Foto: TASR/Martin Baumann

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v stredajšom (10. 7.) zápase prvého predkola Ligy majstrov nad FC Struga 4:2. Slovanisti viedli po úvodných 45 minútach už 2:0, no súper dokázal v druhom polčase vyrovnať na 2:2. V závere stretutia sa presadil Juraj Kucka, ktorý strelil rozhodujúci gól duelu. Ten istý hráč v nadstavenom čase pridal aj svoj druhý presný zásah.

Odveta sa uskutoční o týždeň v stredu 17. júla o 17.00 h na pôde Strugy. „Belasí“ sa v prípade postupu cez súpera zo Severného Macedónska stretnú s víťazom dvojzápasu Flora Tallinn – NK Celje (prvý zápas 0:5). Ak v úvodnej fáze vypadnú, čaká ich v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL) horší z dvojice FC Dinamo Minsk – FC Pjunik Jerevan.

Hrdinom dvojgólový Kucka

V prvom polčase sa gólovo presadili len hráči Slovana, ktorí po 45 minútach viedli 2:0. Skóre duelu otvoril v 17. minúte kapitán Vladimír Weiss ml., ktorý zužitkoval skvelú prihrávku Strelca. V 36. minúte navýšil vedenie Slovana už na 2:0 debutant Róbert Mak. Aj hráči Strugy však dokázali prekonať brankára Slovana Trnovského. Oba presné zásahy však neplatili.

V druhom polčase trafili prvýkrát do čierneho aj hostia. V 55. minúte premenil pokutový kop Ibraimi. Ten istý hráč skóroval aj v 74. minúte a na Národnom futbalovom štadióne bol zrazu vyrovnané – 2:2. O slovo sa v závere druhého polčasu prihlásil Juraj Kucka, ktorý dvomi gólovými hlávičkami zariadil víťazstvo Slovana 4:2.

ŠK Slovan Bratislava – FC Struga 4:2 (2:0)

Góly: 85. a 90.+1 Kucka, 16. Weiss, 36. Mak – 55. a 74. Ibraimi (prvý z 11 m). Rozhodcovia: Frappartová – Berchebru, Torregrossa (všetci Fr.), ŽK: Weiss, Bajrič – Jevtoski, Krivanjeva, 11.259 divákov.

ŠK Slovan: Trnovský – Pauschek (61. Medveděv), Kašia, Bajrič, Wimmer (81. Vojtko) – Savvidis (81. Szöke) – Tolič (61. Marcelli), Kucka – Mak (81. Zuberu), Weiss, Strelec

FC Struga: Dujmovič – Radič, Ristevski, Krivanjeva – Vlajkovič, Jevtoski (90.+5 Compaore), Ukpa (46. Radeski), Vosha (90. Ilievski) – Shabani – Maleski (46. Spirovski), Ibraimi

I. polčas:

 Slovan bol od začiatku aktívny, mal loptu na kopačkách, ale prvé strelecké pokusy mali hostia. Oba však leteli mimo bránu. Po šiestich minútach mali hráči Strugy dobrú možnosť z priameho kopu zhruba z 20 metrov, ale Shabani trafil len do múru a ani následná dorážka nebola nebezpečná.

Brankár severomacedónskeho tímu zasahoval po prvý raz v 14. minúte, Makovu strelu z pravej strany bez problémov zneškodnil. O minútu neskôr vyboxoval aj ďalší pokus, keď tesne predtým Tolič prihrával do šestnástky, kde však nemal spoluhráča.

Zvýšená aktivita slovanistov priniesla ovocie vzápätí, keď Strelec poslal loptu medzi obrancov na Weissa, ktorý sa takmer od polovice rútil sám na bránu a napokon aj presne zakončil – 1:0.

V 17. minúte sa ako prvý do streleckej listiny zapísal Vladimír Weiss ml:

Struga potom pohrozila zo štandardky a strelila aj gól, ten však neplatil pre ofsajd.

V 19. minúte zahrávala Sruga štandartku. Hlavička do siete Slovana však neplatila pre ofsajd:

Po občerstvovacej prestávke mali hostia ďalšiu možnosť po rohovom kope, ale na druhej strane sa ocitla vo väčšej šanci dvojica Kucka – Mak. Nezvládla však finálnu fázu. Mak však v 36. minúte po rýchlom brejku trafil technicky k žrdi a uzavrel polčasové skóre.

V 36. minúte sa Slovan prihlásil gólovo o slovo opäť, vo svojom prvom súťažnom dueli za Slovan sa presadil Mak:

V závere nadstaveného času dostali hostia loptu do siete Slovana opäť. Gól Strugy ani tentokrát neplatil.

II. polčas:

Po prestávke poslal tréner Strugy na trávnik dvoch nových hráčov, no v ofenzíve sa jeho tím nevedel dlhšie presadiť. V 52. minúte dal Mak gól, no neplatil pre ofsajd.

O dve minúty neskôr naopak fauloval v šestnástke Pauschek a rozhodkyňa Frappartová nariadila pokutový kop. Ten premenil bezpečne Ibraimi a znížil.

V 55. minúte sa však hostia už tešili z vyrovnania. Po faule bol nariadený pokutový kop. K lopte sa postavil Ibraimi, ktorý nezaváhal a znížil.

Slovan potom mohol dať tretí gól, ale Strelec sa v šestnástke nepresadil. Potom poslal do hry čerstvých hráčov aj tréner Weiss, no jeho zverenci už neboli tak často na lopte ako v prvom polčase a v 66. minúte mohli inkasovať. Trnovský s námahou vytlačil strelu Radeského.

V 74. minúte však hostia zlepšený výkon korunovali gólom na 2:2, keď sa presadil opäť Ibraimi po rýchlom brejku.

Hráči Strugy dokázali vyrovnať v 74. minúte, keď sa opäť presadil Ibraimi:

Domáci potom vrhli sily do útoku, Weissovu strelu z nebezpečnej vzdialenosti zblokovala obrana. Po ďalšom, tentoraz trojnásobnom striedaní domáceho kouča, sa napokon „belasí“ dočkali.

Jeden z nových hráčov na ihrisku Marcelli v 85. minúte nacentroval do šestnástky a Kucka hlavou nezaváhal – 3:2.

Pozrite si rozhodujúci gól Kucku:

Ten istý hráč napokon uzavrel skóre zápasu, keď v nadstavenom čase po rohovom kope trafil presne opäť hlavou.

Pozrite si druhý zápasový gól Juraja Kucku:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport