Na hlavný obsah

Ružomberok napriek prehre v odvete proti Tobolu postupuje do druhého predkola Európskej ligy

Slováci si v 2. predkole EL zahrajú s tureckým Trabzonsporom.

Ružomberok napriek prehre v odvete proti Tobolu postupuje do druhého predkola Európskej ligy
Na snímke radosť hráčov Ružomberka. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do 2. predkola Európskej ligy. Na pôde kazašského Tobolu Kostanaj síce vo štvrtkovej (18. 7.) odvete 1. predkola prehrali 0:1, predtým však v prvom meraní síl zvíťazili doma hladko 5:2.

Ďalším súperom víťaza Slovenského pohára bude Trabzonspor. Prvý zápas je na programe 25. júla v Ružomberku, odveta sa odohrá 1. augusta v Turecku.

FC Tobol Kostanaj – MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Góly: 8. El Messaoudi

FC Tobol Kostanaj: Pokatilov – Gabaraev, Miladinovič, Ndiaye – Tapalov, Mosiashvili, Essien, Chesnokov (C) – El Messaoudi – Henen, Ivanovič

MFK Ružomberok: Frühwald – Köstl, Malý, Mojžiš – Luterán, Lavrinčík, Múdry, Domonkos – Hladík, Kelemen, Chrien (C)

Prvý polčas

Ružomberčania pricestovali do Kazachstanu s komfortným trojgólovým náskokom, už v 8. minúte sa však stenčil. El Messaoudi dostal kolmú prihrávku z prvej od Ivanoviča, odpútal sa od brániaceho hráča a nekompromisne zavesil pod brvno.

O chvíľu mohol vyrovnať Domonkos, brankár Tobolu Pokatilov však vytlačil loptu na roh. Domáci v 12. minúte dopravili loptu druhýkrát do siete, ale gól Henena hlavou neplatil pre ofsajd. V ďalšom priebehu prvého polčasu sa hra upokojila. Ružomberčania vyrovnali hru v poli a dobre kombinovali, no iba po šestnástku.

Druhý polčas

Tobol mohol udrieť druhýkrát v 53. minúte. Köstl nezachytil prihrávku El Messaoudiho, lopta sa dostala k Česnokovovi, ktorého krížna strela skončila na ľavej žrdi Frühwaldovej brány. O tri minúty neskôr sa v dobrej šanci ocitol Henen, ale trafil len bočnú sieť.

Tobol po sľubnom úvode nepridal druhý gól a nezdramatizoval tak odvetu. Z jeho najväčších šancí ešte v 61. minúte Tapalovova strela tesne minula bránu a v 85. minúte Frühwald zneškodnil strelu z uhla nohou. Na konfrontáciu s tretím tímom uplynulej sezóny tureckej Süper Lig sa tak môže tešiť slovenský zástupca.

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport