Na hlavný obsah

Slovákmi obľúbené Chorvátsko je plné nástrah. Na jednej z pláží si pýtajú nezvyčajný poplatok

Denník Slobodna Dalmacija informuje o pasciach na turistov.

Slovákmi obľúbené Chorvátsko je plné nástrah. Na jednej z pláží si pýtajú nezvyčajný poplatok
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

V Chorvátsku je dovolenková sezóna v plnom prúde a s ňou aj negatívne aspekty cestovného ruchu. Chorvátske médiá, ako je zvykom, aj tento rok informujú o prehnaných cenách aj o podvodoch.

Tentoraz priniesli fotografie účteniek za služby s horibilnými sumami. Upozorňujú pritom turistov, že musia byť obozretní. Denník Slobodna Dalmacija prináša prípad, v ktorom spoplatnili položenie osušky na zem.

„To sme tu ešte nevideli“, zvoláva Slobodna Dalmacija pozerajúc sa na najnovší obyčaj na pláži známeho a obľúbeného letoviska Vodice a pokračuje „nebodaj aj vzduch bude spoplatnený“.

Denník pripomína, že sa nesmierne veľa hovorí o privatizácii pláží, o rezerváciách miest na plážach, no vo Vodiciach začali spoplatňovať aj to, keď si položíte uterák na zem. Cena je štyri eurá.

V plážovom bare sa vyhovárajú, že ide o súkromné územie asi desať metrov od mora, teda vlastník a koncesionár by mohol spoplatniť aj vzduch, keby chcel.

V bare vystavili aj tabuľku. Z fotografie v denníku Slobodna Dalmacia vyplýva, že klasické ležadlo stojí desať eur, ležadlo s baldachýnom 43 eur a položenie vlastného uteráka na zem štyri eurá.

Avšak v plážovom bare by mali za tieto platby vydávať aj účtenky, čo vraj nerobia. Preto príslušné kontrolné úrady začali prípad vyšetrovať, píše dalmatínsky denník.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet