Na hlavný obsah

Slovan bude pykať: Za incidenty fanúšikov v Celje zaplatí tisíce eur

Slovan prišlo do Slovinska podporiť viac ako 700 fanúšikov.

Slovan bude pykať: Za incidenty  fanúšikov v Celje zaplatí tisíce eur
Na snímke fanúšikovia Slovana počas prvého zápas 2. predkola Ligy majstrov NK Celje - ŠK Slovan Bratislava v slovinskom Celje. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Futbalový ŠK Slovan Bratislava bude pykať za nevhodné správanie sa svojich fanúšikov v prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov na ihrisku slovinského NK Celje (1:1). Slovenský šampión na svojom webe informoval, že na pokutách zaplatí spolu 17.625 eur.

„Belasých“ prišlo v stredu (24. 7.) do Slovinska podporiť viac ako 700 priaznivcov. Klub sa im za podporu poďakoval, no prostredníctvom oficiálnej stránky im zároveň odkázal.

„Poskytli ste nám skvelú podporu, za ktorú sme vďační. Musíme vás však informovať aj o pokutách, ktoré budú klub stáť nemalú finančnú čiastku. ŠK Slovan je v návrhu disciplinárneho konania potrestaný sumou 7625 eur za vhadzovanie predmetov na hraciu plochu a sumou 10.000 eur za skandovanie nešportových pokrikov. Konkrétne sa jednalo o tri pokriky na konci prvého polčasu, s hanlivým označením voči UEFA. Za tento zápas teda na pokutách zaplatíme 17.625 eur.“

Slovan v stanovisku upozornil, že opakovaním rovnakého priestupku v budúcnosti sa pokuta automaticky zvýši. Odveta proti Celje je na programe v utorok 30. júla od 20.30 hod. v Bratislave. Víťaz tohto dvojzápasu sa v ďalšom predkole stretne s úspešnejším z dvojice APOEL Nikózia – Petrocub Hincesti. V prvom zápase triumfoval cyperský tím 1:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport