Na hlavný obsah

Slovenská pošta zatvorila na leto v Košiciach štyri pobočky. Obyvatelia sa boja, že ich už neotvoria

Spisujú preto petíciu.

Slovenská pošta zatvorila na leto v Košiciach štyri pobočky. Obyvatelia sa boja, že ich už neotvoria
Ilustračná snímka. Foto: STVR

V Košiciach na leto zatvorili štyri poštové pobočky. Viac ako 4 500 ľudí preto musí využívať poštové služby v iných lokalitách. Obyvatelia sa boja, že ani po lete poštu neotvoria. Spisujú preto petíciu.

Pošta v Barci okrem obyvateľov obsluhuje aj medzinárodné letisko, katastrálny úrad či zhruba 200 firiem. Aj napriek tomu ostáva tri mesiace zatvorená.

„V tomto období ide o ich najnižšie využitie v rámci roka, čo umožňuje efektívne využitie ľudského potenciálu vrátane potreby zabezpečenia čerpania dovoleniek zamestnancov a ich regenerácie,“ uviedla Slovenská pošta v stanovisku.

Zatvoreným pobočkám Slovenskej pošty v Košiciach sa v Správach venoval redaktor Ondrej Behún:

Pošta posiela obyvateľov do ostatných pobočiek. Ak ide o ľudí, ktorých poštári doma nezastihli pri doručovaní zásielky, využiť musia pobočku na susednom sídlisku. Aj tu však skracovali otváracie hodiny a navyše obyvatelia sa aj mimo leta už dlhodobo sťažujú na dlhé čakanie.

„Počas dovolenkového obdobia je v porovnaní s ostatnými mesiacmi roka nižšia návštevnosť pôšt, čo predpokladá kapacitné zvládnutie obslužnosti zákazníkov,“ zdôvodnila pošta.

Obyvatelia Barce a Šebastoviec sa navyše boja, že táto pošta sa už po lete neotvorí. Spisujú preto petíciu. „Oficiálne máme to, že pošta bude zavretá len tie tri mesiace. Obávame sa však toho, či pošta nebude zavretá aj naďalej,“ skonštatoval starosta košickej mestskej časti Barca Gabriel Krištof.

Slovenská pošta na otázku, či hrozí zrušenie pobočky, odpovedala jasne. „Slovenská pošta aktuálne neruší žiadne pobočky,“ reagovala Slovenská pošta.

Z najväčších slovenských miest zatvorili najviac pobočiek práve v Košiciach – až štyri. Pri väčšine z nich skracovali aj otváracie hodiny. Počas leta je na celom Slovensku uzavretých 38 pôšt. Doručovanie zásielok funguje v plnom rozsahu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny