Na hlavný obsah

Slovenský stolný tenista Wang bude čeliť najväčšiemu favoritovi olympijského turnaja už v prvom kole

Wang nastúpil v slovenských farbách už na tretích OH.

Slovenský stolný tenista Wang bude čeliť najväčšiemu favoritovi olympijského turnaja už v prvom kole
Slovenský stolný tenista Jang Wang. Foto: TASR/Michal Svítok

Jediný slovenský zástupca na stolnotenisovom olympijskom turnaji Jang Wang nemusí hrať predkolo. Automaticky sa dostal medzi najlepších 64 mužov. Stredajší (24. 7.) podvečerný žreb však bol k nemu nemilosrdný. V prvom kole sa Jang Wang stretne s najväčším favoritom súťaže pod piatimi kruhmi. Informuje o tom Slovenský olympijský výbor.

Nasadená jednotka, dvadsaťštyriročný čínsky reprezentant Čchu-čchin Wang vyhral v roku 2018 olympijské hry mládeže. Je tiež sedemnásobným majstrom sveta o štvorhrách a dvojhrách, zo singlov má zatiaľ z MS jednu striebornú medailu z vlaňajška.

Jang Wang je vo svetovom rebríčku na 69. pozícii. Dvadsaťdeväťročný stolný tenista nastúpi v slovenských farbách na svojich tretích olympijských hrách. So súperom v prvom kole sa už v minulosti stretol na jednom z turnajov v Číne a prehral s ním.

„Svetový rebríček hovorí jasne. Jang Wang dostal skutočne silného protivníka. V zápase nemá čo stratiť, môže len získať. Jednoznačným favoritom je jeho súper. Ako nasadená jednotka sa však bude musieť vyrovnať aj s tlakom,“ povedal tréner slovenského reprezentanta Szilárd Csölle.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport