Na hlavný obsah

Stále len 19-ročná Paňková po skvelom olympijskom debute: Štvrté miesto vždy nakopne, ide sa ďalej pracovať

Paňková bola najmladšou pretekárkou vo finále C1.

Stále len 19-ročná Paňková po skvelom olympijskom debute: Štvrté miesto vždy nakopne, ide sa ďalej pracovať
Na snímke slovenská reprezentantka v C1 Zuzana Paňková. Foto: STVR

Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková obsadila pri svojej premiére pod piatimi kruhmi v C1 skvelé štvrté miesto. Stále len 19-ročnej pretekárke tak ušiel cenný kov z olympiády len tesne. Pri hodnotení pretekov sa v jej tvári objavili slzy.

„Určite sú to slzy šťastia. Lepší výkon som už podať nevedela. Všetko som šla tak, ako som chcela. Štvrté miesto zabolí, ale je to nádherné štvrté miesto,“ nechala sa počuť v rozhovore pre STVR po skončení pretekov značne dojatá najmladšia účastníčka finále.

Paňková sa na trať vydala ako štvrtá v poradí a po dojazde do cieľa sa zaradila na priebežnú druhú priečku. Z nej ju potom na tretie miesto zosunula Nemka Liliková. Rodáčka z Košíc držala stupne víťazov, až kým do cieľa neprišla Austrálčanka Jessica Foxová, ktorá vo finále štartovala ako predposledná.

„Vedela som, že Jessica pôjde úžasne a že mi to asi nevyjde. Troška som však dúfala, že to vyjde na medailu. Užívala som si moment a celú atmosféru, je to tu úžasné,“ opísala svoje pocity pri čakaní na posledné jazdy Paňková.

Vlajkonosička slovenskej výpravy na otváracom ceremoniáli parížskych hier zašla vo finále čistú jazdu a od medaily ju delilo len 1,12 stotín sekundy. „Bola to najlepšia jazda, akú som mohla zájsť. Nič viac by som už nezašla, už by to mohlo byť len horšie,“ priznala.

Umiestnenie tesne za medailovou pozíciou považuje za skvelú motiváciu do budúcnosti. „Ide sa ďalej „makať“. Štvrté miesto vždy nakopne. Je to štvrté miesto, ale som rada, že som ho získala a určite mi len pomôže,“ uzavrela motivovaná Paňková.

Pozrite si celý rozhovor so Zuzanou Paňkovou:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport