Na hlavný obsah

Súčasťou olympiády je aj tradičný Slovenský dom. Čo v Paríži fanúšikom ponúkne?

Pre verejnosť ho otvoria 27. júla.

Súčasťou olympiády je aj tradičný Slovenský dom. Čo v Paríži fanúšikom ponúkne?
Súčasťou olympiády bude aj tradičný Slovenský dom. Foto: STVR

 V Paríži formujú zázemie aj pre slovenských fanúšikov. Po dvoch kovidových olympijských hrách v Tokiu a v Pekingu bude v hlavnom meste Francúzska opäť k dispozícii aj tradičný Slovenský dom.

Prístupný bude aj pre fanúšikov z ostatných krajín. Aktuálne pracujú na jeho dokončení. Miesto pre kultúrne vyžitie sa nachádza na severovýchode Paríža v parku La Villette.

Slovenský dom bol témou reportáže redaktora Patrika Mitasa v relácii Góly-body-sekundy:

„Je tu 16 takýchto národných olympijských domov. Je úžasné vidieť, ako to rastie, ako jednotlivé domy naberajú na kráse. Ľudia môžu sledovať výkony našich športovcov, ale zároveň môžu aj ochutnať slovenskú gastronómiu a slovenské nápoje,“ uviedol generálny sekretár Slovenského olympijského a športového výboru Jozef Liba.

„Predstavíme nejaké špeciality z diviny. To znamená paštéty zo srnca, z daniela z diviaka, ktoré prezentujú naše krásne lesy, ktoré v Európe sú, si myslím, unikátom. Urobíme všetko preto, aby sme dôstojne reprezentovali našu krajinu,“ priblížil šéfkuchár Vladimír Morochovič.

V Slovenskom dome veria, že za ideálnych podmienok by mohli privítať počas dňa až tritisíc tisíc ľudí. O program budú mať postarané.

Budú tu rôzne stretnutia so športovcami. Dúfajme, že naši športovci, ktorí získajú pekné umiestnenie a verme že aj medaily prídu sa podeliť o svoje zážitky s verejnosťou. Budú tu vystúpenia hudobných skupín, tanečné vystúpenia. Každý kto sem príde, pevne verím, že bude odchádzať v nadšeným že bol v Slovenskom olympijskom dome,“ dodal Jozef Liba.

Slovenský dom otvoria pre verejnosť 27. júla a dostupný bude od 10.00h do 23.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport