Na hlavný obsah

Tatar nad ponukami z Európy neuvažoval: Nevidím dôvod, prečo by som sa mal vrátiť

Tatar podpísal s Jersey ročnú zmluvu.

Tatar nad ponukami z Európy neuvažoval: Nevidím dôvod, prečo by som sa mal vrátiť
Na snímke slovenský hokejista Tomáš Tatar. Foto: RTVS

Tomáš Tatar pokračuje v kariére v NHL. Po konci v Seattli bol o neho záujem aj v Európe, no 33-ročný útočník mal jedinú víziu, a to zostať v najlepšej lige sveta. Spomedzi ponúk si po roku vybral návrat do New Jersey Devils. Podpísal ročnú zmluvu na 1,8 milióna dolárov.

„Mal som v Jersey naozaj veľmi vydarenú sezónu a s mužstvom sme dosiahli veľký úspech -vytvorili sme klubový rekord v bodoch. Na pôsobenie v Devils mám veľmi príjemné spomienky. Všetkých tam poznám, je to pocit, akoby som sa vracal domov,“ povedal Tatar.

V New Jersey Devils pôsobil dve sezóny. Jeho nielen hokejový prínos vyzdvihla pre Slovenskú televíziu klubová redaktorka Amanda Steinová: „V klube sú z jeho návratu nadšení. Je pozitívny, optimistický a zábavný. Je veľmi súťaživý, čo bolo zrejme pred každým zápasom, veď pri futbalovej rozcvičke ho bolo počuť na celú chodbu,“ uviedla Steinová.

S 853 zápasmi aktuálne najskúsenejší Slovák v NHL si našiel klub tri mesiace pred začiatkom ligy. Minulý rok čakal pridlho, až do septembra. „Minulý rok bol dosť nepríjemný, dlho sa to naťahovalo. Tento rok sme to zbúchali celkom rýchlo, čo je fajn. Keď sa do mixu tímov, ktoré o mňa mali záujem dostalo Jersey, tak som to aj ja chcel s nimi čo najrýchlejšie vybaviť,“ prezradil Tatar.

„V New Jersey sa mu darilo. Rozumel si s Nicom Hischierom. Je ďalším hráčom, ktorý môže byť produktívny. Dôležité je, že mu s hviezdami tímu fungovala spolupráca už v minulosti,“ doplnila Steinová.

Kluby z Európy neprezradil

Tomáš Tatar o návrate do Európy neuvažoval. „Bol som dosť úprimný k mužstvám, ktoré sa ma snažili kontaktovať už počas majstrovstiev. Nevidím dôvod, prečo by som sa mal vrátiť. Chcem hrať v najlepšej lige sveta,“ vysvetlil kapitán slovenskej reprezentácie na MS 2024.

Aké kluby z NHL mali záujem o slovenského krídelníka, neprezradil. „Z korektnosti k tým mužstvám ich nechcem menovať,“ pousmial sa Tatar.

Nová sezóna štartuje prvý októbrový víkend dvomi zápasmi v Prahe medzi Buffalom a práve New Jersey.

„Je to celkom vtipné. Dozvedel som sa to až po podpise. Vnímal som, že Jersey odohrá zápas v Prahe, ale úplne mi to vypadlo z hlavy. Rodina a priatelia budú určite veľmi radi, že si môžu prísť pozrieť NHL zápas, ktorý sa odohrá tak blízko. Verím, že prídu v hojnom počte,“ priblížil Tatar, ktorý v klube doplnil ďalšieho Slováka Šimona Nemca.

So slovenským hokejovým útočníkom Tomášom Tatarom sa rozprával redaktor Slovenskej televízie Patrik Mitas:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport