Na hlavný obsah

K. Harrisová si v boji o Biely dom drží tesný náskok pred D. Trumpom, vyplýva z prieskumu

Oproti minulotýždňovému prieskumu si Harrisová pohoršila.

K. Harrisová si v boji o Biely dom drží tesný náskok pred D. Trumpom, vyplýva z prieskumu
Zľava Kamala Harrisová a Donald Trump. Foto: SITA/AP Photo/John Bazemore a Alex Brandon/koláž STVR

Kamala Harrisová, ktorá sa uchádza o nomináciu Demokratickej strany v novembrových prezidentských voľbách, získala v novom predvolebnom prieskume agentúry Reuters/Ipsos len jednopercentný náskok pred republikánskym kandidátom a exprezidentom Donaldom Trumpom. Informovala o tom agentúra Reuters.

Trojdňový prieskum, ktorý sa skončil v nedeľu (28. 7.), ukázal, že Harrisovú podporuje 43 percent voličov, zatiaľ čo bývalého prezidenta Trumpa by volilo 42 percent opýtaných. Štatistická chyba sa v tomto prípade pohybuje na hodnote 3,5 percentuálneho bodu. V minulotýždňovom prieskume získala Harrisová 44 percent.

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová si za uplynulých desať dní upevnila svoju pozíciu pravdepodobnej demokratickej kandidátky a získala veľkú podporu po odstúpení prezidenta Joe Bidena z volieb.

Podľa prieskumu uprednostňujú registrovaní voliči Trumpov prístup v otázke ekonomiky, migrácie či kriminality. Harrisovú zas považujú za dobrú kandidátku v oblasti zdravotnej starostlivosti.

Prieskum agentúr prebiehal online od 26. júla do 28. júla a zúčastnilo sa na ňom 1 025 dospelých Američanov vrátane 876 registrovaných voličov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet