Na hlavný obsah

V centre Tel Avivu zabil výbuch jedného človeka a niekoľkých zranil. Armáda preveruje možnosť dronového útoku

Na mieste zasahovali záchranné zložky aj pyrotechnici.

V centre Tel Avivu zabil výbuch jedného človeka a niekoľkých zranil. Armáda preveruje možnosť dronového útoku
Izraelský hasič skúma miesto po smrteľnej explózii v Tel Avive. Foto: TASR/AP

Jeden človek zahynul a prinajmenšom sedem ďalších utrpelo ľahké zranenia zrejme v dôsledku výbuchu, ku ktorému došlo v noci na piatok (19. 7.) v centre Tel Avivu. Informovali o tom izraelské denníky Maariv a Jerusalem Post aj agentúra AFP.

Do oblasti boli vyslaní policajti, hasiči, záchranári aj pyrotechnici. Záchranári prehľadávali aj okolie, pričom v byte neďaleko miesta výbuchu našli bezvládne telo muža. Ďalších zranených previezli do nemocnice. Príčina výbuchu dosiaľ nie je známa, zisťujú ju izraelské obranné sily (IDF).

Armáda preveruje, či explóziu na ulici Bena Jehudu nespôsobil útok dronom. Policajti prehľadávajú oblasť, a zisťujú, či sa v nej nenachádzajú podozrivé predmety.

Na mieste bezprostredne podľa vyjadrenia zasahujúcich zložiek nevypukol požiar. Ľudia žijúci v bezprostrednej blízkosti však hlásili, že v dôsledku výbuchu sa im v domácnostiach rozbili viaceré predmety. Úrady obyvateľov vyzvali, aby rešpektovali bezpečnostné pokyny a nedotýkali sa prípadných šrapnelov či úlomkov, ktoré by moli obsahovať výbušniny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet