Na hlavný obsah

V Číne zadržali colníci muža, ktorý sa snažil v nohaviciach prepašovať viac ako sto živých hadov

Čína je jedným z najväčších svetových centier pre pašovanie zvierat.

V Číne zadržali colníci muža, ktorý sa snažil v nohaviciach prepašovať viac ako sto živých hadov
Muž sa snažil do Číny prepašovať viac ako sto hadov. Foto: Handout/Shenzhen Customs Release/AFP/Profimedia

Čínske úrady tento týždeň pristihli muža, ktorý sa do pevninskej Číny snažil v nohaviciach prepašovať viac ako 100 živých hadov, napísal britský denník The Guardian. Podľa vyhlásenia čínskej colnej správy colníci muža zastavili na hranici pri meste Šen-čen na juhu krajiny, kam zrejme pricestoval z asi 50 kilometrov vzdialeného Hongkongu.

„Pri bližšej obhliadke colníci zistili, že vrecká nohavíc, ktoré mal dotyčný na sebe, boli prelepené lepiacou páskou a skrývalo sa v nich šesť plátenných vriec. Keď ich pracovníci otvorili, objavili vo vnútri živé hady všetkých druhov, veľkostí i farieb, „stojí v správe colnej správy.

Colníci zadržali celkovo 104 plazov. Medzi nimi napríklad korálovky sedlaté alebo užovky červené, ktoré sa v Číne prirodzene nevyskytujú.

Čína je jedným z najväčších svetových centier pre pašovanie zvierat, píše The Guardian. Úrady sa ale v posledných rokoch proti tomuto ilegálnemu obchodu snažia aktívne zasahovať. Podľa zákonov o biologickej bezpečnosti a kontrole chorôb nesmú ľudia do Číny pricestovať s cudzími živočíšnymi druhmi bez povolenia.

„Toho, kto pravidlá poruší, v súlade so zákonom doženieme k zodpovednosti,“ uviedla ďalej colná správa. Bližšie však špecifikovala, aký trest mužovi s hadmi v nohaviciach hrozí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet