Na hlavný obsah

V Martinskom okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu: Dôvodom je nežiadúci výskyt medveďa

Vzniklo riziko ohrozenia života, zdravia alebo vzniku škôd.

V Martinskom okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu: Dôvodom je nežiadúci výskyt medveďa
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Okresný úrad v Martine vyhlásil od 10. júla mimoriadnu situáciu v niektorých obciach Martinského okresu pre nežiaduci výskyt medveďa. Stalo sa tak len necelé dva týždne po celoplošnom zrušení mimoriadnej situácie v Žilinskom samosprávnom kraji z dôvodov legislatívnych zmien v zákone o civilnej ochrane obyvateľstva.

„Z dôvodu zvýšeného nežiaduceho výskytu medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí a v ich bezprostrednom okolí, zmien ich správania a straty plachosti pred ľuďmi vzniklo vysoké riziko ohrozenia života, zdravia alebo vzniku škôd na úrode, hospodárskych zvieratách alebo závažných škôd na majetku,“ zdôvodnil prednosta Okresného úradu v Martine Miroslav Kovalčík vyhlásenie mimoriadnej situácie.

Ako vyplýva zo zverejneného oznámenia, mimoriadna situácia platí v obciach Belá-Dulice, Blatnica, Ďanová, Folkušová, Kláštor pod Znievom, Lipovec, Necpaly, Nolčovo, Podhradie, Sklabinský Podzámok, Sučany, Turčianske Jaseno, Turčianske Kľačany, Turčianska Štiavnička, Vrícko a v meste Vrútky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny