Na hlavný obsah

V obci Lúčky platí druhý stupeň povodňovej aktivity. Búrka tam spôsobila viacero škôd

Samotné kúpele však nezaznamenali žiadne škody.

V obci Lúčky platí druhý stupeň povodňovej aktivity. Búrka tam spôsobila viacero škôd
Rozvodnený vodopád v obci Lúčky. Foto: Facebook/Obec LÚČKY

Druhý stupeň povodňovej aktivity platí v obci Lúčky v okrese Ružomberok. Ako uviedol starosta obce Branislav Hrbček, pre štvrtkovú (11. 7.) búrku zaznamenali škody na miestnych komunikáciách a ceste tretej triedy.

„Máme povytrhávaný asfalt, samozrejme, náplavové kamenie, blato a podobne. Škody na rodinných domoch nie sú. Vyčerpávali sme vodu z dvoch pivníc a zaplavené boli niektoré dvory. Situáciu monitorujeme, aktuálne máme vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity,“ povedal Hrbček. Vo štvrtok po búrke v obci vyhlásili na niekoľko hodín tretí stupeň povodňovej aktivity.

Dobrovoľní hasiči boli v teréne podľa jeho slov do desiatich minút od vyhlásenia mimoriadnej situácie. „Eliminovali sme všetky možné škody, ktoré sa mohli spôsobiť prívalovou vodou. Momentálne situáciu monitorujeme a v pohotovosti sú dobrovoľní hasiči z Lúčok,“ vysvetlil Hrbček a doplnil, že profesionálni hasiči odčerpávali vodu z jedného z penziónov.

Zaplavilo aj park, ktorý spravuje obec a jeho súčasťou je vodopád. „Čo sa týka elektroinštalácie, osvetlenia vodopádu, škodu zistíme, až keď terén vyschne,“ skonštatoval starosta.

Podľa riaditeľky Kúpeľov Lúčky Silvie Zacharovej došlo k zaplaveniu spomenutého parku. Samotné kúpele však nezaznamenali žiadne škody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny