Na hlavný obsah

Viacerí Slováci sa na olympiáde v Paríži predstavia už v sobotu. Toto je program na najbližšie dni

Olympijské dianie sledujte na obrazovkách stanice :ŠPORT.

Viacerí Slováci sa na olympiáde v Paríži predstavia už v sobotu. Toto je program na najbližšie dni
Olympijské kruhy. Foto: TASR/AP

Na olympijských hrách 2024 v Paríži zabojuje o cenné kovy 28 slovenských reprezentantov. OH sa oficiálne začnú otváracím ceremoniálom v piatok (26. 7.) o 19.30 h na rieke Seina.

V sobotu (27. 7.) sa ako prvý zo Slovákov predstaví v akcii strelec Juraj Tužinský. O 10.30 h ho čaká kvalifikácia v športovej streľbe zo vzduchovej pištole. Ďalej bude v akcii Nora Jenčušová, ktorá sa na bicykli v medailovej disciplíne individuálnej časovky o 14.30 h pokúsi zajazdiť čo najlepší čas.

Tenistka Anna Karolína Schmiedlová vstúpi do bojov duelom s Britkou Katie Boulterovou. Ten je naplánovaný ako tretí na kurte číslo 11, teda niekedy po 15.00 h. V rovnakom čase čaká slovenského vodného slalomára Mateja Beňuša prvá rozjazda, za ktorou bude nasledovať druhá o 17.10 h.

Vodnú slalomárku Elišku Mintálovú čaká jej prvá rozjazda o 15.50 h, druhá o 18.00 h.

Počas soboty mal byť v akcii aj jediný slovenský skejtbordista Richard Tury, jeho súťaž však preložili na pondelok.

Nedeľu odštartuje Wang

V nedeľu (28. 7.) o 10.45 h zabojuje stolný tenista Jang Wang v prvom kole proti svetovej jednotke Čchu-čchinovi Wangovi z Číny. Ďalším Slovákom v akcii bude športový strelec Patrik Jány, ktorého bude o 11.15 h čakať kvalifikácia v disciplíne vzduchová puška 10 m.

Boxerka Jessica Triebeľová sa v nedeľu od 21.52 h v North Paris Arene predstaví v kategórii do 66 kg v prvom kole proti štvrťfinalistke OH 2020 Alcinde Lucas dos Santosovej z Mozambiku. V disciplíne windsurfing sa predstaví v ešte nepotvrdenom čase od 13.40 h jachtár Róbert Kubín.

V prípade postupu Jujara Tužinského si zastrieľa vo finále v nedeľu od 9.30. Do akcie sa v prípade úspechu môže tiež znova dostať vodná slalomárka Eliška Mintálová. Semifinále disciplíny K1 je naplánované na 15.30 h, finále o viac ako dve hodiny neskôr 17.45 h.

Pondelok prvýkrát v akcii Kovačócy

V pondelok 29. júla sa prvýkrát na olympiáde v Paríži predstaví športový strelec Marián Kovačócy v disciplíne trap. Začiatok kvalifikácie je naplánovaný na 9.00 h. Róbert Kubín sa do akcie dostane v pondelok znova v nepotvrdenom čase od 13.40 h.

V prípade nedeľného úspechu Jányho v streľbe sa môže predstaviť v pondelkovom finále disciplíny vzduchová puška 10 m o 9.30 h. Anna Karolína Schmiedlová by sa mohla v druhom kole dvojhry predstaviť od 12.00 h.

Rovnaké scenáre môžu čakať Mateja Beňuša a Janga Wanga. Vodný slalomár sa v prípade postupu môže predstaviť v semifinále disciplíny C1 o 15.30 h, prípadne finále o 17.20 h. Wang by sa mohol predstaviť v druhom kole dvojhry stolného tenisu o 20.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport