Na hlavný obsah

VIDEO: Dunajská Streda utŕžila v Azerbajdžane debakel

Dvoma gólmi sa presadil Davit Volkov.

VIDEO: Dunajská Streda utŕžila v Azerbajdžane debakel
Futbalisti Trabzonsporu oslavujú po góle. Foto: STVR

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra FC DAC 1904 Dunajská Streda prehrali v úvodnom zápase 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na ihrisku FK Zira Baku hladko 0:4. Dvoma gólmi sa pod triumf azerbajdžanského tímu podpísal Davit Volkov, ktorý krátko po prestávke nadviazal na prvopolčasové presné zásahy Raphaela Utziga a Martinsa Juniora.

FK Zira Baku – FC DAC 1904 Dunajská Streda 4:0 (2:0)

Po obojstranne opatrnom úvode pohrozili ako prví domáci. V 14. minúte vnikli vo väčšom počte do pokutového územia DAC, ale ani na dvakrát ich finálne prihrávky nenašli adresáta.

V 29. minúte však pokus aktívneho Djibrilu vyrazil Popovič iba pred seba, kde sa obrancovia DAC nedohodli na odkope lopty, čo šikovne využil Utzig na otvorenie skóre – 1:0. Neuplynuli ani dve minúty a ľavý bek Martins Junior si nabehol do šestnástky a technickou strelou zvýšil náskok Ziry – 2:0.

Prvý gól zápasu:

DAC neprekročil svoj tieň a to mal ešte šťastie, že v závere prvého polčasu Volkov úplne voľný na päťke hlavičkoval vedľa brány.

Druhý gól zápasu:

Po ďalšej chybe hosťujúcich stopérov skóroval v 51. minúte hlavou Volkov a zvýšil už na hrozivých 0:3 z pohľadu slovenského zástupcu.

Tretí gól zápasu:

To však ešte nebolo všetko, o dve minúty dostal loptu do siete opäť Volkov, tentoraz umiestnenou strelou k pravej žrdi – 4:0. DAC bol zrelý na „uterák“, trošku sa zdvihol až po trojitom striedaní. Dostal sa aj do šancí, ale loptu za chrbát Tiaga Silvu nepretlačil.

Najväčšiu mal striedajúci Almási. V domácej odvete tak bude potrebovať zázrak na zmazanie štvorgólového manka.

Štvrtý gól zápasu:

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport