Na hlavný obsah

VIDEO: Nezastaviteľná Schmiedlová si na OH zahrá o medailu, domov poslala grandslamovú šampiónku

Schmiedlová na OH vyradila už štvrtú vyššie postavenú hráčku.

VIDEO: Nezastaviteľná Schmiedlová si na OH zahrá o medailu, domov poslala grandslamovú šampiónku
Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila na OH 2024 v Paríži do semifinále a v metropole Francúzska bude hrať o medailu. Na dvoroch Roland Garros zdolala vo štvrťfinále deviatu nasadenú Češku Barboru Krejčíkovú v dvoch setoch 6:4 a 6:2. Jej semifinálovou súperkou bude vo štvrtok (1. 8.) víťazka súboja medzi Chorvátkou Donnou Vekičovou a Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

Pozrite si záver druhého setu a postupovú radosť Schmiedlovej:

Schmiedlová opäť vylepšila slovenské singlové tenisové maximum v ére samostatnosti, Dominika Cibulková postúpila na OH 2008 v Pekingu do osemfinále rovnako ako Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney a na OH 1996 v Atlante. Za éry ČSSR vybojoval Miloslav Mečíř na OH 1988 v Soule zlatú medailu vo dvojhre a bronzovú vo štvorhre po boku Milana Šrejbera.

I. set:

Na podaní začala opäť Schmiedlová, prvý fiftín duelu šiel na stranu súperky. Krejčíková mala v prvej hre hneď aj dva brejkbaly. Slovenka si však v prvom prípade pomohla dobrým podaním, druhý odvrátila skvelým bekhandom po čiare a svoj servis si napokon udržala.

Pri prvom podaní Krejčíkovej si Schmiedlová hneď vypracovala vedenie 30:0 aj 40:15. Napokon ho dokázala aj využiť a prvý brejk bol na svete. Slovenka sa ujala vedenia 2:0. Potom si postrážila aj podanie a viedla 3:0.

Následne si Krejčíková servis udržala a rovnako tak v piatom geme aj Schmiedlová, ktorá si pomohla dvomi esami.

Za stavu 4:2 vo svoj prospech šla na podanie Schmiedlová. Krejčíková mala na rakete hneď tri brejkbaly, Slovenka dva dokázala zmazať, ale tretí už nie, a tak si Češka vzala stratené podanie späť a znížila na 4:3. Následne si víťazka tohtoročného Wimbledonu udržala podanie. Vyrovnané – 4:4.

Deviaty gem Slovenska zvládla.

Za stavu 5:4 v prospech Schmiedlovej šla Češka podávať na udržanie sa v sete. Krejčíková sa nemohla spoľahnúť na svoj prvý servis a urobila aj nevynútené chyby. Po 43. minútach sa napokon mohla zo zisku prvého setu v pomere 6:4 tešiť slovenská reprezentantka.

II. set:

Úvod druhého setu Schmiedlovej nevyšiel a hneď prišla čistou hrou o svoj servis. Pri podaní Krejčíkovej mala na rakete ribrejk, avšak dve príležitosti premárnila. Krejčíková viedla 2:0. Tretí dôležitý gem Schmiedlová získala na svoju stranu a nepustila Češku už do vedenie o tri hry.

Štvrtý gem začala Češka dvomi skvelými podaniami, avšak ukončila ho dvojchybou. Schmiedlová vyrovnala na 2:2. Následne si podržala podanie a viedla 3:2. Veľký boj priniesol štvrtý gem druhého setu, keď bola na podaní Krejčíková. Slovenka jej servis vzala, vyhrala štvrtý gem v rade a ujala sa vedenia 4:2.

Česku už v závere k ničomu nepustila a postúpila medzi najlepšiu štvoricu turnaja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport