Na hlavný obsah

VIDEO: Schmiedlová na olympijskú medailu zatiaľ nemyslí. Zbytočne by ma to len zväzovalo, priznáva

Postup do semifinále považuje za svoj najväčší úspech.

VIDEO: Schmiedlová na olympijskú medailu zatiaľ nemyslí. Zbytočne by ma to len zväzovalo, priznáva
Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová počas semifinále na OH 2024 v Paríži. Foto: SITA/Martin Medňanský

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neprestáva na OH 2024 v Paríži prekvapovať. V metropole Francúzska na svojich obľúbených kurtoch v areáli Roland Garros postúpila už medzi štyri najlepšie a bude súčasťou záverečných bojov o medaily.

„Je to jednoznačne najlepší výsledok mojej kariéry. Je to veľká radosť a obrovský úspech. Hrala som veľmi dobre a porazila štyri hráčky, ktoré sú vo svetovom rebríčku oveľa vyššie ako ja. Od začiatku som nemala čo stratiť a vôbec som neočakávala, že sa dostanem až do semifinále,“ okomentovala svoj životný kariérny úspech Schmiedlová v rozhovore pre STVR.

Rodáčka z Košíc si otvorila semifinálové brány víťazstvom nad deviatou nasadenou Českou Barborou Krejčíkovou, ktorá je čerstvou šampiónkou Wimbledonu a pred duelom so Schmiedlovou ťahala sériu desiatich víťazstiev vo dvojhre.

„Do zápasu som šla s tým, že nemám čo stratiť. Vedela som, že môžem opäť vyhrať, pretože tu hrám veľmi dobre. Som rada, že som si to udržala. Chcela som hrať dobrý odvážny tenis, aby bol zápas čo najlepší. Som rada, že keď som vyhrávala, dokázala som si to podržať a nerobila som žiadne zbytočné chyby a ostala sústredená do konca. Kurty mi tu veľmi sedia, hrá sa mi tu veľmi dobre,“ pochvaľovala si 29-ročná reprezentantka.

Slovenská singlová jednotka si v Paríži zmerala sily s tou českou prvýkrát medzi ženami. „Pamätám si ju ešte z junioriek. Veľa sa stretávame na turnajoch, hoci sme spolu ešte nehrali. Jej hra je pre mňa veľmi nepríjemná, ale bola som na takej vlne, že som si verila. Veľmi dobre som cítila údery a na rozdiel od ostatných zápasov si pomohla aj servisom. Dnes som s ňou dokázala hrať, hoci väčšinou by mi jej štýl hry nesedel,“ priznala šťastná semifinalistka.

Na medailu ešte nemyslí

Slovenskej tenistke patrí v aktuálnom vydaní rebríčka WTA 67. pozícia. Všetky štyri tenistky, ktoré počas štyroch dní poslala domov, v ňom okupujú vyššie priečky. Britka Boulterová je aktuálne na 34. mieste, Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová je 22.

Jej posledné dve súperky, Talianka Jasmine Paoliniová a Češka Barbora Krejčíková, sú dokonca členkami elitnej desiatky.

„Myslím si, že áno. Na olympiáde som to brala tak, že rada budem reprezentovať Slovensko, ale sú tu iné favoritky. Doteraz mi to pomáhalo. Už len byť v top 4 je úspech pre celú krajinu. Nikdy mi nepísalo toľko ľudí a malo z mojich výkonov radosť. Ešte stále mám pred sebou dva zápasy, takže uvidíme, ako to nakoniec dopadne,“ okomentovala Schmiedlová skutočnosť, že do zápasov nenastupuje ako favoritka.

Jediná zástupkyňa slovenského tenisu v Paríži si postupom do semifinále zabezpečila ďalšie dva zápasy pod piatimi kruhmi. Navyše, jeden z troch cenných kovov, má na dosah.

„Veľmi na to nemyslím. Doteraz som na to nemyslela a hrala som dobre. Zbytočne by ma to len zväzovalo. Nech už to dopadne akokoľvek, byť v semifinále medzi štyrmi najlepšími je už teraz môj najväčší úspech a veľká vec,“ uzavrela Schmiedlová.

Pozrite si celý rozhovor s Annou Karolínou Schmiedlovou po postupe do semifinále OH:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport