Na hlavný obsah

VIDEO: Skejtbordista Tury v premiére pod piatimi kruhmi siahal na medailu, napokon skončil na skvelom piatom mieste

Na olympiáde skončil ako najlepší Európan.

VIDEO: Skejtbordista Tury v premiére pod piatimi kruhmi siahal na medailu, napokon skončil na skvelom piatom mieste
Na snímke slovenský skejtbordista Richard Tury počas finále streetu OH v Paríži 2024. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský skejtbordista Richard Tury obsadil na OH v Paríži piate miesto v disciplíne street. Jediný Európan vo finále si pripísal konečnú známku 273,98.

Titul olympijského šampióna obhájil Japonec Júto Horigome (281,14), na pódiu ho doplnili dvaja Američania, strieborný Jagger Eaton (281,04) a bronzový Nyjah Huston (279,38).

Tridsaťjedenročný Tury bol vo finále najstarší a pripísal si úspešný debut pod piatimi kruhmi. V Tokiu v premiére skejtbordingu na olympiáde chýbal.

Disciplína street pozostáva zo siedmich častí, dvoch jázd a piatich trikov. Výsledná známka sa vytvorí z lepšej jazdy a dvoch najlepších trikov. Tury prekĺzol do finále z poslednej možnej pozície so známkou 257,99, keď sa mu počítala prvá jazda za 87,84 b a dva triky v hodnote 78,84 a 91,31. Zvládol aj náročnú situáciu, keď po prvom triku v ďalších troch spadol a potreboval tak v piatom zabodovať.

Vo finále začal Tury dobre, keď v prvej jazde zaznamenal 87,85, čiže svoj výkon z kvalifikácie prekonal o jednu stotinu bodu.

Prvá finálová jazda Turyho:

V druhej svoju známku ešte zlepšil na 89,31 a po jazdách mu patrila 5. priečka.

Druhá finálová jazda Turyho:

Aj do trikovej časti vstúpil úspešne, na úvod zapísal 92,09, čiže viac ako v ktoromkoľvek pokuse v kvalifikácii.

Prvý vydarený trik Turyho vo finále disciplíny street:

Nasledovali dva pády, potrebný druhý úspešný trik predviedol vo štvrtej sérii, keď mu rozhodcovia pridelili známku 92,58. V piatej sérii už prišiel pád.

Druhý vydarený finálový trik Turyho:

Horigome sa na najvyšší stupienok posunul na poslednú možnú chvíľu, keď pred posledným trikom mal na konte iba jeden vydarený pokus. Na záver však predviedol najlepší trik dňa v hodnote 97,08 a preskočil Turyho i oboch Američanov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport