Na hlavný obsah

VIDEO: Životný výsledok Schmiedlovej. Po veľkom boji posiela domov svetovú päťku a postupuje do štvrťfinále OH

Schmiedlová vyradila štvrtú nasadenú Talianku Paoliniovú.

VIDEO: Životný výsledok Schmiedlovej. Po veľkom boji posiela domov svetovú päťku a postupuje do štvrťfinále OH
Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová počas osemfinálového zápasu na OH 2024. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. V osemfinále vyradila na dvorcoch areálu Roland Garros štvrtú nasadenú Talianku Jasmine Paoliniovú po trojsetovej bitke 7:5, 3:6, 7:5 a dosiahla životný úspech.

Pozrite si záver zápasu:

V dueli o postup do semifinále nastúpi v stredu proti deviatej nasadenej Češke Barbore Krejčíkovej, ktorá zdolala Ukrajinku Jelinu Svitolinovú 7:6 (5), 2:6, 6:4. Schmiedlová vylepšila slovenské singlové maximum v ére samostatnosti, Dominika Cibulková postúpila na OH 2008 v Pekingu do osemfinále rovnako ako Karina Cíleková-Habšudová na OH 2000 v Sydney i OH 1996 v Atlante.

 Schmiedlová vyšiel úvod zápasu s Paoliniovou a po brejku v treťom geme sa ujala vedenia 2:1. Talianka v ďalších minútach otočila na 5:2, no Slovenka za nepriaznivého stavu nezložila zbrane.

Získala päť gemov za sebou a prvý set sa stal jej korisťou. Paoliniová robila vo výmenách priveľa nevynútených hýb, čo bola voda na mlyn Schmiedlovej, ktorá rovnako ako proti Brazílčanke Beatriz Haddadovej Maiovej kvalitne returnovala.

Paoliniová sa rýchlo otriasla a v druhom sete na dvorci Suzanne Lenglenovej dominovala, keď trikrát prelomila Schmiedlovej podanie. Talianka z forhendu tlačila súperku do defenzívy a pripravovala si dobré pozície na zakončenie výmen.

V úvode tretieho setu obe hráčky dvakrát stratili servis. V Tildenovom geme čelila Schmiedlova trom brejkbalom, no podržala si podanie. V deviatom geme ju však Talianka brejkla a išla podávať na víťazstvo v zápase.

Situáciu však nezvládla, keď spravila štyri nevynútené chyby. Schmiedlová ponúknutú šancu využila, získala aj ďalšie dva gemy a skorigovala vzájomnú bilanciu s Paoliniovou na 3:6. Opäť potvrdila, že na parížskej antuke sa jej darí, na grandslame postúpila vlani do osemfinále.

Talianka nedokázala doservírovať zápas do víťazného konca:

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška vysoko vyzdvihol Schmiedlovej olympijský úspech. „Kaja dosiahla fantastický výsledok. Na olympiáde podáva úžasné výkony, hrá naozaj super. Veľmi jej to prajem, lebo je skvelá športovkyňa. Dokázala vyradiť Paoliniovú, ktorá je tohtoročnou finalistkou Roland Garros i Wimbledonu. V ženskom pavúku je už teraz možné všetko,“ uviedol pre TASR Moška.

Schmiedlovej vystúpenie si nenechala ujsť ani Cíleková-Habšudová, dvojnásobná olympijská osemfinalistka. „Kaja odohrala výborný zápas. Nemala od seba žiadne očakávania a nebola pod tlakom, čo jej veľmi pomohlo. Koncovku zápasu zvládla bravúrne a cenné je, že si to uhrala sama. Dúfam, že pred štvrťfinále stihne dobre zregenerovať, lebo v závere duelu s Paoliniovou mala toho už plné zuby.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport