Na hlavný obsah

Vittek reaguje na ostré slová Calzonu: Pán tréner tu možno o dva roky nebude a nikto si na neho nespomenie

Vittek bol rozčarovaný z toho, čo počul.

Vittek reaguje na ostré slová Calzonu: Pán tréner tu možno o dva roky nebude a nikto si na neho nespomenie
Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona a bývalý slovenský futbalista Róbert Vittek. Foto: TASR/Martin Baumann, Jakub Kotian

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona sa po návrate z ME v Nemecku po prehre s Anglickom vyjadril, že na Slovensku je okolo desať ľudí, ktorí reprezentácii neprajú. Na tlačovej konferencii sa vyjadril, že sa tešia, keď futbalisti prišli po vyradení z turnaja domov. Spomenul slovenské osobnosti od Ladislava Borbélyho, cez Martina Škrtela, Jána Muchu či Róberta Vitteka.

Práve bývalý slovenský útočník Vittek sa rozhodol na slová trénera Calzonu reagovať. „Som trošku rozčarovaný z toho, čo som počul. Dá sa povedať, že naša kritika alebo komentovanie sa týkalo výberu trénera, ktorý podľa mňa nebol štandardný. Myslím si, že to vieme všetci,“ uviedol.

Zaspomínal si aj na kvalifikáciu na európsky šampionát. „Myslím, že po zápase s Luxemburskom tréner Calzona veľmi chválil ten výkon a bol so všetkým spokojný. Dokonca povedal, že naša generácia by s nimi dostala štvorku. Z toho som bol šokovaný a určite som s tým nesúhlasil. Pokiaľ si pamätám, naša generácia vyradila Talianov, toho trénera, ktorý sedí teraz na lavičke u nás,“ vyhranil sa Vittek.

Praje slovenskému futbalu

Bývalý slovenský útočník si myslí, že ego trénera slovenskej reprezentácie to nevydržalo. „Mrzí ma to o to viac, pretože povedal, že som sa radoval z neúspechu našich, alebo nášho vyradenia. To naozaj nie je pravda, určite nie som ten typ, ktorý by sa radoval z takýchto vecí. Práve naopak, veľmi prajem slovenskému futbalu, aby sa mu darilo tak, ako sa im darilo na majstrovstvách,“ vyhlásil Vittek.

Je pre neho prekvapivé to, čo si musel vypočuť. „Myslím si, že tréner Calzona by mal pristáť na zemi a trošku si ubrať z toho jeho ega a nedávať to tak najavo, pretože si z toho jeho úspechu urobil veľa nepriateľov,“ pokračoval bývalý reprezentant.

„Neviem si predstaviť, že by si to dovolil niekto zo Slovákov, že by ohováral Buffona, Del Piera, Maldiniho a potom by to zavŕšil Ancelottim. Netreba zabúdať, že my tu budeme asi navždy a niečo sme pre túto krajinu urobili, všetci tí menovaní, čo tam boli. Pán tréner tu možno už za dva roky nebude a nikto si na neho nespomenie,“ dodal Vittek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport