Na hlavný obsah

Putin sa stretol so sýrskym prezidentom Asadom. Podľa ruského lídra sa situácia v Sýrii zhoršuje

Hovorili o situácii v regióne.

Putin sa stretol so sýrskym prezidentom Asadom. Podľa ruského lídra sa situácia v Sýrii zhoršuje
Sýrsky prezident Bašár Asad (vľavo) a ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia v Moskve. Foto: TASR/AP

Ruský líder Vladimir Putin sa v stredu (24. 7.) večer stretol v Kremli so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom. Oznámila to vo štvrtok (25. 7.) tlačová služba kancelárie ruského prezidenta.

„Máme možnosť hovoriť komplexne o našich vzťahoch. Dávno sme sa nevideli. Samozrejme, ma veľmi zaujíma váš názor na to, ako sa situácia v regióne celkovo rozvíja. Nanešťastie vidíme, že má tendenciu zhoršovať sa. To sa týka priamo aj Sýrie,“ povedal Putin Asadovi podľa oznámenia zverejneného na oficiálnej webovej stránke Kremľa.

Podľa Asada sa stredajšie stretnutie s Putinom konalo na výročie ustanovenia diplomatických vzťahov medzi Ruskom a Sýriou. „Počas všetkých tých desaťročí si vzťahy medzi našimi krajinami zachovali dôvernú úroveň. To ukazuje na vyspelosť našich národov,“ uviedol Asad.

„Vzhľadom na všetko, čo sa v súčasnosti deje v celom svete aj v euroázijskom regióne, je naše dnešné stretnutie veľmi dôležité pre rokovania o detailoch toho, čo sa deje, a o možných perspektívach a scenároch,“ uviedol Asad.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet