Na hlavný obsah

Vo francúzskom Nice horel bytový dom. O život prišlo niekoľko ľudí, medzi nimi aj dieťa

Jeden človek bojuje o život.

V Nice na juhu Francúzska pri požiari na siedmom poschodí bytového domu zomrelo sedem ľudí, vrátane najmenej jedného dieťaťa. Jeden človek bojuje o život, ďalší dvaja sú zranení, píše na svojom serveri stanica BFM TV.

Horieť začalo okolo 02:30 na ulici rue de la Santoline. Príčina požiaru zatiaľ nie je jasná. Hasiči z domu evakuovali 33 ľudí.

Dvaja ľudia sa snažili pred ohňom zachrániť skokom z okna, jeden z nich to neprežil a druhý bol prevezený do nemocnice, napísal server Nice Matin a zverejnil zábery požiaru. Na mieste ráno stále zasahovali hasiči aj zdravotníci.

Prvé informácie o obetiach sa rozchádzajú. Stanica BFM TV s odvolaním sa na šéfa Republikánov Érika Ciottiho napísala, že je medzi nimi jedno dieťa. Server Nice Matin informoval o troch deťoch vo veku päť, sedem a desať rokov.

Najtragickejšou podobnou udalosťou vo Francúzsku bol v posledných rokoch požiar, ktorý začiatkom augusta 2016 zachvátil nočný bar v severofrancúzskom meste Rouen. Zomrelo vtedy 13 ľudí.

Dokonca 16 obetí si vyžiadal požiar v 18-poschodovom vežiaku na parížskom predmestí L’Hay-les-Roses v septembri 2005. K zapáleniu domu sa v tomto prípade nakoniec priznali tri dievčatá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet