Na hlavný obsah

Výprava STVR je už v Paríži. Niektorí redaktori sú ostrieľaní veteráni, iní zažijú svoj olympijský debut

Tím sa skladá z 37 členov.

Výprava STVR je už v Paríži. Niektorí redaktori sú ostrieľaní veteráni, iní zažijú svoj olympijský debut
Ilustračná snímka. Foto: STVR

V dejisku 33. letných olympijských hier je už aj celá naša televízna a rozhlasová výprava. Tím zložený z 37 členov, ktorý sa bude starať o sprostredkovanie atmosféry priamo z Paríža, skompletizovalo v stredu (24. 7.) dopoludnia posledných 23 našich kolegov.

„Olympiáda sa nedá opísať slovami, nedá sa popísať to tešenie sa na olympiádu slovami. Na jednom mieste sa zídu najlepší svetoví protagonisti športových odvetví a budú bojovať o to najcennejšie, čo môžu získať v kariére a môžu to získať len raz za štyri roky,“ priblížil Marcel Merčiak.

Pozrite si reportáž redaktora Erika Rybanského, ktorý sa našej olympijskej výprave venoval v relácii Góly-body-sekundy:

Špecifikom olympijských hier je, že sa v Paríži konajú presne po 100 rokoch. „Som veľmi rád, že to chcú prelínať s históriou, s miestami, ktoré znamenajú pre históriu Francúzska a európskej kultúry, a vôbec celej našej civilizácie veľmi veľa, určite to bude niečo skvostné,“ pokračoval Merčiak.

„Veľmi sa mi páčilo a organicky to bolo spojené v Londýne v roku 2012, kde Angličania so svojou veľmi bohatou históriou aj pop-kultúrou urobili naozaj veľký sviatok, ktorý presahoval hranice športu,“ uviedol riaditeľ sekcie športu STVR Pavol Gašpar.

„Od Francúzov čakám niečo podobné, že sa vyhrajú so symbolikou, že sa vyhrajú so svojou históriou, že sa vyhrajú aj so svojou športovou tradíciou, ktorá je tiež neskutočne bohatá,“ skonštatoval Gašpar.

Kompletné dianie na :Športe

Na stanici :Šport ponúkneme takmer kompletné dianie. Samozrejme so zameraním na slovenských športovcov.

„Chceme byť pri všetkom, čo sa v Paríži bude diať. Samozrejme, ten program je tak košatý, že určite nemôžeme obsiahnuť v našom vysielaní úplne všetko, pretože olympiáda, to sú vlastne simultánne majstrovstvá sveta v 45 športoch,“ povedal Gašpar.

Rekordérom našej výpravy je Stanislav Ščepán, ktorý zažije už 16. olympiádu. „Pocity očakávania, najviac sa bojím otázky ‚Parlez-vous français? (Hovoríte po francúzsky?)‘, tam asi zlyhám. Ale emócie sú vždy úžasné, takže každá olympiáda je veľký zážitok,“ uviedol.

„Asi nie len pre mňa je olympiáda absolútny vrchol práce novinára, takže sa veľmi teším. Paríž, absolútne špecifické miesto, nádherné športoviská, konečne s atmosférou samozrejme, keďže tie posledné dve olympiády boli covidové, takže teraz očakávam naozaj fenomenálne výsledky a úžasnú atmosféru,“ povedal Vladimír Genda.

Redaktorskými debutantmi sú Ivan Janko, Martin Pohanič a Patrik Liščinský. „Som plný očakávaní, sám neviem, čo všetko tam na mňa čaká. Ale je to pre mňa obrovský záväzok produkovať veľmi kvalitné obsahy. Je to vrchol nielen pre športovcov, ale aj pre novinárov, takže naozaj sa veľmi teším,“ uzavrel Liščinský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport