Na hlavný obsah

Vysoké teploty a búrky pokračujú. Na niektorých miestach platia výstrahy druhého stupňa

Teploty môžu dosiahnuť 36 stupňov.

Vysoké teploty a búrky pokračujú. Na niektorých miestach platia výstrahy druhého stupňa
Ilustračná snímka. Foto: TASR/dpa/Jaroslav Novák

Na Slovensku sa môžu v utorok (16. 7.) vyskytnúť vysoké teploty aj búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Teploty okolo 35 až 36 stupňov môžu byť v utorok v okrese Senec, Michalove, Sobrance, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta. Meteorológovia pre tieto oblasti vydali výstrahu druhého stupňa. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornili.

Výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami vydalo SHMÚ pre takmer celý Banskobystrický kraj, ostatné okresy Trnavského, Nitrianskeho a Bratislavského kraja, okresy Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza, Trenčín, Bardejov, Humenné, Medzilaborce, Prešov, Snina, Stropkov, Svidník, Vranov nad Topľou.

SHMÚ upozorňuje na možné búrky pre celý Košický, Prešovský, Banskobystrický a Žilinský kraj a takmer celý Trenčiansky a Nitriansky kraj. Platí pre nich výstraha prvého stupňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko