Na hlavný obsah

Za dovolenku v Chorvátsku si Slováci tento rok priplatia. Ceny išli nahor

Štáb RTVS sa bol pozrieť v Crikvenici.

Za dovolenku v Chorvátsku si Slováci tento rok priplatia. Ceny išli nahor
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Horúce počasie je aj v Chorvátsku, kde je dovolenková sezóna v plnom prúde. Mnohí Slováci cestujú k Jadranskému moru autom. Štáb STVR v letovisku Crikvenica mapuje ceny pohonných látok, diaľničných známok a tiež dopravnú situáciu.

Za ubytovanie v apartmáne v Chorvátsku si Slováci tento rok priplatia v priemere o 20 až 80 eur za noc. Celkovo môže teda jedna noc vyjsť v rozmedzí od 100 do 250 eur. Závisí to, samozrejme, aj od vzdialenosti od mora.

Či vyjde Slovákov dovolenka v Chorvátsku tento rok drahšie ako vlani, zisťoval v relácii Správy :24 redaktor Silvester Roštár:

Nahor išli aj ceny parkovania. Niekde človek zaplatí za celodenné parkovanie osem eur, inde dokonca až 15 eur. Zvyšovali sa aj ceny v reštauráciách. Všetko závisí aj od toho, v akej lokalite sa nachádzate.

Štáb STVR sa do Chorvátska vydal po diaľniciach v Rakúsku a Slovinsku diaľničné poplatky vyšli dohromady na 27 eur. Dôležité je aj rozhodnúť sa, kde natankovať. Najlacnejšie vychádza liter benzínu či dieslu práve u nás na Slovensku. Pri diaľnici v Rakúsku sa cena za liter vie vyšplhať nad dve eurá.

Počas víkendov sa treba pripraviť na možnosť tvorby rozsiahlych kolón, keďže sa menia turnusy. V zápche si môžete počkať aj niekoľko hodín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika