Na hlavný obsah

Za fotku zaplatil životom: Slon ušliapal muža po tom, ako vystúpil z auta, aby si zviera odfotil

Nešťastie sa stalo v národnom parku v Juhoafrickej republike.

Za fotku zaplatil životom: Slon ušliapal muža po tom, ako vystúpil z auta, aby si zviera odfotil
Ilustračná snímka slona. Foto: Unsplash

Španielskeho turistu ušliapal slon po tom, ako vystúpil z auta, aby si zviera odfotil. Oznámili to v utorok (9. 7.) juhoafrické úrady. Informovala o tom agentúra AFP.

Nešťastie sa odohralo v nedeľu (7. 7.) v národnom parku Pilanesberg v Juhoafrickej republike. Park leží približne 200 kilometrov severozápadne od metropoly Johannesburg.

Štyridsaťtriročný Španiel a tri ďalšie ženy sa viezli v aute po parku, keď natrafili na malú čriedu troch dospelých slonov a troch mláďat.

„Muž podľa dostupných informácií zastavil auto, vystúpil z neho a priblížil sa k slonom, aby si ich odfotil. Slony naňho potom zaútočili a zabili ho,“ vyhlásil hovorca polície.

Španiel svojim správaním porušil pokyny národného parku, podľa ktorých turisti nemajú otvárať okná a majú zostať v autách.

Hlavná samica čriedy zaútočila po tom, ako spozorovala blížiaceho sa muža, uviedol hlavný ochranár Výboru na správu parkov a cestovného ruchu Severozápadnej provincie Pieter Nel.

Priblížil, že ochrana mláďat je pri slonoch bežným správaním. „Mnohí turisti sú slepí k nebezpečenstvu a neuvedomujú si, aké tieto zvieratá dokážu byť nebezpečné,“ povedal Nel pre AFP.

Polícia uviedla, že spustila vyšetrovanie incidentu. Zvyšné osoby neutrpeli zranenia.
Útoky slonov nie sú v Juhoafrickej republike nezvyčajné. V roku 2021 slony v Krugerovom národnom parku zabili muža podozrivého z pytliactva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet