Na hlavný obsah

Pre zrútenie stanu na Pohode polícia začala trestné stíhanie. Zranenia utrpelo niekoľko osôb

Dve ženy utrpeli vážnejšie zranenia.

Pre zrútenie stanu na Pohode polícia začala trestné stíhanie. Zranenia utrpelo niekoľko osôb
Padnutý stan na festivale Pohode. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Pre pád stanu na festivale Pohoda v Trenčíne začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Trenčianska krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Ako ďalej doplnila, počas večera a noci pomáhali policajti s hľadaním zranených osôb a vykonávali všetky potrebné úkony za účelom zabezpečenia miesta činu. Hliadky dopravnej a poriadkovej polície organizovali dopravu na cestách, vzhľadom k tomu, že väčšina účastníkov sa rozhodla festival opustiť už počas jeho prerušenia.

„Aktuálne sa vykonáva rozsiahla obhliadka miesta činu aj za prítomnosti príslušníkov z Úradu kriminalistickej techniky Prezídia Policajného zboru. Policajný vyšetrovateľ pribral do konania Ústav súdneho inžinierstva zo Žiliny,“ dodala polícia.

Aktuálne informácie z Pohody priniesla redaktorka Karolína Janičíková:

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) víta rozhodnutie predčasne ukončiť festival Pohoda v Trenčíne. Je podľa neho dôležité zistiť, či tento krok nemal prísť skôr. Uviedol to na sociálnej sieti.

„Som rád, že sa na včerajšom festivale Pohoda nikomu nič vážne nestalo, a to najmä vďaka rýchlemu zásahu záchranných zložiek. Vítam rozhodnutie festival zrušiť, no je dôležité zistiť, či tento krok nemal prísť skôr, aby nedošlo k ohrozeniu ľudí,“ napísal minister vnútra.

Organizátori festivalu informovali, že v tesnej nadväznosti na pád stanu potrebovalo ošetrenie v nemocnici 29 osôb. Štyroch ľudí previezli do nemocnice v Považskej Bystrici, zvyšných 25 do Fakultnej nemocnice Trenčín.

Šéflekár festivalu Jaroslav Vidan spresnil, že v 28 prípadoch išlo o zranenia ľahšieho charakteru. Iba v jednom prípade išlo o ženu so stredne ťažkými zraneniami, utrpela zlomeninu bedrového kĺbu. Dodal, že nikto z pacientov nebol ohrozený na živote.

Zasahovali desiatky hasičov

Na mieste zasahovali aj profesionálni hasiči z Trenčína a Nového Mesta nad Váhom. Ako informovalo na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), účastníkom festivalu pri búrke a veternej smršti pomáhali tri desiatky hasičov.

„Pri zásahu pomáhalo 13 príslušníkov HaZZ s piatimi kusmi hasičskej techniky a 17 členov dobrovoľných hasičských zborov z obcí Soblahov a Opatovce so štyrmi kusmi hasičskej techniky. Okrem prehľadávania spadnutých konštrukcií pomáhali hasiči aj pri ošetrovaní osôb v sanitnom automobile, pričom tri zranené osoby boli odvezené do nemocnice,“ priblížili hasiči.

Festival organizátori predčasne ukončili. Rozhodli sa tak po zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových stavieb. Stanové mestečko bolo treba opustiť do soboty 12.00 h. Festivalové parkovisko a karavan parking budú otvorené do 16.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko